Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 LOTTAS FREDAGSGRYTA Dagmamman Lotta
lagar grunden till den här grytan på torsdag kväll. Grytan står i kylen över natten och smakerna hinner gifta sig ordentligt. På fredag kväll, när alla är trötta och hungriga, går det snabbt att få maten på bordet. Medan riset kokar värms grytan långsamt upp. Finessen med den här grytan är att det är tillåtet att plocka ut det man tycker bäst om. RÄCKER TILL 10 HUNGRIGA DAG 1: 1 kg högrev olja at t bryna i 3 gula lökar 5 dl buljong 3 dl röt t vin 2 vitlöksklyfto r 2 burkar krossade tomater 1/2 dl tomatpuré 2 ts k sal t 1/2 tsk målen svartpeppar 1 lagerblad 2 morötter DAG 2: 500 g prinskorv (eller andra små barnvänliga korvar) 1 burk minimajs 500 g champinjoner 2 paprikor i olika färg finklippt persilja 10 portione r ris GÖR SÅ HÄR: Dag 1: 1. Skär högreven i tärningar som är ca 2 x 2 cm. Bryn dem i omgångar i olja i en stekpanna. Lägg över i en stor gryta. 2. Skala och skiva löken. Stek den mjuk i olja och tillsätt i grytan. 3. Skala och skiva vitlöken och lägg ner den i grytan. Häll på buljong, vin och tomatkross. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Koka upp och låt puttra långsamt under lock i ca 2 timmar. 4. Skala morötterna och skär i mindre bitar. Låt morötterna koka med den sista halvtimmen. Kyl grytan och förvara svalt till nästa dag. Dag 2: 5. Koka riset som ska serveras till. Medan riset kokar sätts grytan på låg värme. 6. Bryn champinjonerna. Ansa och skiva paprikan. Strax före servering tillsätts svamp, prinskorv och grönsaker. Grytan måste få ett ordentligt uppkok före servering. Den rökta smaken från korven ger en härlig kryddning åt såsen. Häll upp grytan i en vid serveringsbunke och klipp persilja över. Nu är det fritt fram att till det kokta riset servera sig sina favoritbitar ur grytan. •
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40