Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 SALLAD SAPPORO FÖR 4 PERSONER 2 1/2
dl japansk risvinäger eller annan mild vinäger 4 msk soja 4 msk socker 60 g glasnudlar 200 g räkor med skal 1/2 gurka ca 1/2 tsk salt 4 crabsticks 1 citron GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda vinäger, soja och socker. 2. Koka nudlarna mjuka i rikligt med vatten, det tar 2-3 minuter. Häll av nudlarna och spola i kallt vatten. 3. Skala räkorna. Dela och skiva gurkan tunt. Strö på lite salt, ca 1/2 tsk. Låt stå i ca 5 minuter. Häll av vattnet. 4. Skär krabbpinnarna i fina strimlor. Skala det gula på citronen med potatisskalare. Strimla det fint med kniv. 5. Blanda allt utom citronskalet. Låt stå i ca 1 timme. Lägg upp och garnera med citronskalet. ORIENTAL FRESH FÖR 4 PERSONER 4 noriblad 1 sats kokt ris , se sid 23 1/2 tsk wasabi (pasta) 2 msk japansk soja 1 strimlad morot 1/2 strimlad gurka 1/2 strimlad rättika 1/2 strimlad selleristjälk 4-5 tunt skivade rädisor 1 tunt skivad avokado 1/4 klyftad melon olika sorters sallad 4 små persiljekvistar GÖR SÅ HÄR: 1. Dela noribladen på mitten. Bre ut kokt ris på drygt hälften av noribladen. 2. Blanda wasabi och soja. Stryk ut det på riset. 3. Fördela grönsakerna på riset. Rulla ihop till strutar. Låt gärna lite av grönsakerna hänga utanför struten. Servera direkt. ONE VIKING IN JAPAN FÖR 4 PERSONER 1 msk dashipulver (buljong ) 2 liter vatten 5 morötter 1 kg fas t potatis, te x bintje 1 aubergine 400 g tärnad fläskkarré 1/2 dl socker 1/2 dl soja 7 salladslökar eller 1 purjolök 100 g sockerärte r GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp dashi och vatten. 2. Skala och tärna morötter, potatis och aubergine. Lägg i morötterna i buljongen och koka på svag värme i ca 5 minuter. Lägg i potatisen och koka i ytterligare ca 10 minuter. 3. Tärna fläskkarrén och lägg i den. Häll i socker och soja. Låt koka i 5 minuter. 4. Lägg i salladslök och sockerärter. Lägg på locket. Stäng av plattan. Låt grytan stå kvar på spisplattan i ca 5 minuter. Servera rotfruktsgrytan i djupa skålar.
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40