Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 One Jiapj? ^ <sttnin$en Mötet mellan
Sverige och Japan slog väl ut. Både på restaurang One Happy Cloud och i Buffé. Nu får vi smaka på ytterligare några av Masao Mochizukis spännande rätter, dessa går i vårens och försommarens tecken. Masao Mochizuki visste vad han gjorde när han bestämde sig för ett svensk-japanskt biandkök. Nu har krogen funnits i drygt ett år och gästerna kommer troget. Idén är hämtad från storstäder som New York och London, där många krögare satsat på biandkök. ONE HAPPVS FISKOCH SKALDJURSPAKET FÖR 4 PERSONER 300-400 g laxfilé 16 extra stora räkor 8 blåmusslor med skal 1/2 huvud kinakål 1/2 purjolök 2 morötter 8 champinjoner 4 al-folieark, ca 30 x 30 cm salt , peppar 2 dl vit t vin 2 msk finskuren gräslök PONZUSÅS: 11/ 2 dl japansk soja 2 dl vatten 1/2 noriark, 5x 5 cm 1 dl risvinäger 1/2 tsk riven ingefära GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Dela räkorna mitt itu, med skalen kvar. Skrubba och skölj blåmusslorna. Strimla kinakål, purjolök och morötter. Skiva svampen. 3. Fördela grönsakerna på de fyra foliearken. Fördela fisk och skaldjur ovanpå. Salta och peppra. Stäng nästan ihop paketen. Häll i vinet och stäng paketen helt. 4. Koka paketen i ugnen ca 20 minuter. Du kan känna med en kniv när fisken är klar. 5.Gör ponzusåsen: Koka soja, vatten och noriark i 5 minuter. 6. Rör ner risvinäger och ingefära. Ta bort noriarket före servering. 7. Servera grytan i paketen med såsen som tillbehör. Strö över gräslöken. Buffés läsare gillade Masaos mat. Lätta rätter med mycket fisk, skaldjur och grönsaker. Nu bjuder han på fyra nya rätter som är riktigt vårfräscha.
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40