Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 SPÄTTA PA SALT & SILLS VIS FÖR 4 PERS
ONER 4 spättor på vardera 500-600 g (utan huvud och fenor, men med skinnet kvar) 2 stora citrone r 1 kg champinjoner 1 finhackad gul lök 200 g smör DESSUTOM: 800 g kokt färskpotatis 2 citroner 4 dillkvistar GÖR SÅ HÄR: 1. Det kan vara svårt att steka fyra spättor och hålla dem varma till servering. Sätt istället ugnen på 175°C. Smörstek en spätta i taget, räkna med 2 minuter på vardera sida. Lägg sedan spättorna på en smord form och ställ in i ugnen ca 10 minuter. När benen är vita är fisken klar. 2. Skiva och smörstek champinjonerna. All vätska ska ha försvunnit. Blanda i den gula löken och stek ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar. 3. Smält resten av smöret i en annan panna eller tjockbottnad kastrull. 4. Lägg upp spättorna och fördela champinjonerna ovanpå. 5. Servera med brynt smör, citronhalvor, dillkvistar samt kokt färskpotatis. bästa fisktips: AGGOST PA MAMMAS VIS FÖR 4 PERSONER 2 liter mjölk 6 ägg 2 dl filmjölk 1/2 msk (struken ) vetemjö l 1/2 dl socker GÖR SÅ HÄR: l.Värm mjölken till ca 60°C. 2. Vispa ihop äggen och filmjölken med mjölet. 3. Vispa ner blandningen i den varma mjölken och rör sakta tills det skär sig. Konsistensen ska bli som keso. Det är viktigt att mjölken inte kokar. 4. Ta kastrullen från spisen, låt svalna med lock på, ca 20 minuter. 5. Lägg en silduk i botten på ett stort durkslag, eller i en form med kanter och små hål i botten. 6. Ös försiktigt upp ostmassan med en hålslev. Lägg först ett lager ostmassa, strö över socker. Upprepa detta tre gånger. 7. Låt äggosten stå kallt några timmar tills all vassle runnit av. 8. Stjälp upp äggosten och servera med björnbärssylt. Grädde är också gott till. • Titta och lukta på fisken när du köper den. Skinnet ska vara slemmigt, ögonen helst klara och doften frisk. Färsk fisk bör inte vara äldre än tre dagar. • Grovsalt lyfter smakerna i fisken. • Torr fisk gör ingen glad. Räkna med att en fiskfilé på 150-200 g ska sjuda eller ångkoka i 4-5 minuter. • Ugnsstekt fisk är enkel mat. Pensla fisken, gärna hel med god olivolja, ugnsstek den på i75°c. Känn med sticka intill benet, där fisken är som tjockast. När köttet släpper taget lätt är fisken klar. Salta och peppra fisken före servering. • Om du har gäster satsar, på ett riktigt gott tillbehör till fisken. Glöm inte bort att värma tallrikarna. • Använd en god buljong till såsen. Färdiga fiskfonder finns numera att köpa.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40