Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 BJORItXOVSSTEK En försommarrätt från
Norrbotten som anrättas just när björkens löv är helt utslagna. Steken förbereds 2- 3 dagar i förväg. FÖ R 6 PERSONE R 1 kg benfri kalvstek salt väl utslaget björkris GÖ R SÅ HÄR : 1. Gnid in den nätade steken med salt runtom. Doppa en mvcket tunn vass kniv eller ett grillspett i salt och stick köttet på ett 20 -ta l ställen runtom så att sältan tränger in. Lägg steken kallt 2 - 3 dagar. 2. Sätt ugnen på 275-300°C. 3. Skölj av väl utslagna björklöv, låt dem rinna av och täck botten av en långpanna. Späda skott tas bort. Lägg köttet på lövbädden och stick in en köttermometer så att spetsen hamnar mitt i köttbiten. 4. Sätt in köttet i nedre halvan av ugnen, sänk värmen till I75° C efter 1 0 minuter. 5. Stek tills termometern visar 70 °C . 6. Ta ut och låt steken vila minst en halvtimme innan den serveras, men allra godast är den kall och skuren i tunna skivor. HUSETS GODA POTATIS Lätt och gott till steken om man fortfarande har fjolårspotatis att tillgå. FÖ R 6 PERSONE R drygt 1 kg kokt skalpotatis 1 liten purjolök rivet skal av 1 citron STUVNING : 2 msk margarin 2Vi msk vetemjöl 5-6 dl mjölk salt och svartpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala potatisen och dela den i små klvftor. Strimla purjon. 2. Fräs margarin och mjöl i en rymlig kastrull, späd med mjölk till en lagom tjock stuvning. Koka i 1 0 minuter. Smaka av med salt och peppar. 3. Vänd ner potatis, hälften av citronskalet samt purjolöken - spar lite grönt till garnering. 4. Hetta upp potatisen, slå sedan upp den och garnera med rivet citronskal och gröna purjoringar.
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40