Buffé 1
RANSONERING I det dystopiska scenariot »ransoneri
ng» målas en bild upp av hur klimatförändringen drabbat Sverige med översvämningar, jordskred och kraftigt försämrad livsmedelsproduktion. Lyxen finns att fånga i skogar och vattendrag. Framtidsmat SKOGSPIZZA Skogspizzans vilda växter kan bytas ut mot motsvarande mängd mangold, spenat och rucola. 2 STORA ELLER 4 SMÅ PIZZOR PIZZADEG 3 ½ dl vatten ¼ paket färsk jäst 8 dl vetemjöl (480 g) + mjöl till utbakning 2 tsk salt 2 msk olja TOPPING 500 g skogschampinjoner eller annan svamp 3 schalottenlökar 300 g getost av chèvretyp 2 msk rapsolja 4 dl kirskål, svalört och/eller annan vild växt 26 BUFFÉ 9 • 2017 GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med degen. Lös upp jästen i vattnet. Blanda alla ingredienser och arbeta degen i maskin med degkrok ca 10 minuter på lägsta hastighet. 2. Dela degen i 2 eller 4 bollar. Täck med plast och låt jäsa i kylen över natten. 3. Ta ut degen och låt stå i rumstemperatur ca 1 timme innan den ska bakas av. 4. Sätt ugnen på 250°C. 5. Skala löken. Ansa svampen. Skiva lök och svamp tunt. Blanda med hälften av kirskålen, olja och ½ tsk salt. 6. Mixa osten med ca ½ dl vatten till en slät kräm. 7. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Forma till en rund pizzabotten. Lägg pizzabottnen på en baksten eller en bakpappersklädd plåt. 8. Toppa med svampblandningen och klicka ut chèvrekrämen över pizzan. 9. Grädda i mitten av ugnen tills 10. Toppa med resten av örterna och hugg in! För alla finns vid respektive recept på ica.se/buffe.