Buffé 1
GRÖNA trendspaning BEKVÄMLIGHETSoch snackingtrend
en leder till att vi kommer att dricka flera av veckans luncher och middagar, enligt trendspanaren Christina Cheng. Smoothie är en perfekt lösning, och redan nu finns det smoothieautomater som kan ställas bredvid kaffeautomaten på jobbet. BANANER Omogna bananer innehåller hälsosamma växtfibrer, som i takt med att frukten mognar omvandlas till socker. Det är därför en gul banan smakar sötare än en grön. Välj därför gröna bananer i dina matiga smoothies för extra mycket näring och fibrer som gör gott för din tarmflora! GRÖNA5 SMOOTHIES – se ica.se/buffe KRÄMIG RÖDBETSSMOOTHIE MED GRÖNKÅL Krämig och fylld av nyttigheter, förklätt i en vacker lila färg. GER 4 GLAS 200 g rödbetor 2 selleristjälkar 1 mogen avokado 1 grön banan (omogen) 2 dl hackad grönkål 5 dl kallt vatten 2 dl frysta svenska hallon 2–3 msk färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och skär rödbetan i små bitar. Skölj och skär sellerin i mindre bitar. 2. Dela och kärna ur avokadon, gröp ut köttet. Skala bananen. 3. Mixa alla ingredienser i en blender eller matberedare. Häll upp i glas. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. GYLLENE MOROTSOCH BÖNSMOOTHIE Gurkmeja och ingefära piggar upp. Extra mättande tack vare vita bönor. GER 4 GLAS 1 burk kokta vita bönor (ca 380 g) 2 morötter 3 apelsiner 1 rött äpple 2–3 dl kallt vatten 1 msk riven färsk ingefära eller ½ tsk malen ingefära ½ msk riven färsk gurkmeja eller ½ tsk malen gurkmeja GÖR SÅ HÄR: 1. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. 2. Skala morot och apelsin. Skär i mindre bitar. Dela, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. 3. Mixa alla ingredienser i en blender eller matberedare. Häll upp i glas. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. BUFFÉ 9 • 2017 33