Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 -Ånej, bättre kan du, strömmingen sk
a vara hårt rullad, från huvudet och mot stjärten, inte tvärtom. Tillsägelsen kommer från en som vet hur det ska vara, nämligen Karin Chädström, en legendarisk kallskänka. Denna pigga, glada och goda kvinna är en bit levande svensk matkultur hela hon! Lagom inför jul har hon kommit till vårt provkök för att dela med sig av sina bästa sill- och strömmingsrecept till Buffés läsare. Sill & strömming Karin bjuder på julens bästa • Hon har jobbat närmare femtio år i yrket och minns med en rysning hur det fungerade i de svenska restaurangköken förr i tiden. - Det har skett så stora förändringar under mina år i kallskänken. Tänk bara 196 1 när Tore Wretman öppnade Operakällaren igen och presenterade det nya smörgåsbordet utan något som helst pynt och krusiduller, eller ambitionstillBuff é 12/1998 lägg, som han kallade det. När Nils Emil Ahlin öppnade källaren Diana värvade han Karin. - Det var återigen något helt nytt för mig, att få stå mitt ute bland gästerna och laga mat. Vi hade så många stamgäster på den tiden, minns Karin. Bland annat så gick prins Bertil ofta hos oss, det var en verkligt kär gäst som var glad och tacksam när vi pvsslade lite extra med honom. Karin var också en pionjär när det gällde kökskläder. -Tidigare hade vi kallskänkor alltid jobbat i vita rockar, men när Diana öppnade så såg jag till att vi fick lite färg på kläderna, som den här rödrandiga, säger Karin klädsamt kokett och gör en liten nätt piruett framför mig. Kockvärlden med Tore Wretman i spetsen har länge AV CATHRINE SCHUCK RECEPT: KARIN CHADSTROM EOTO: JOEL WAREUS 11 vetat vilken nationalskatt Karin verkligen är. I år har hon dessutom tilldelats Kajsa Wargstipendiet på 1000 0 kronor för sina gastronomiska insatser, och hon kommer ut med en bok där hela hennes ovärderliga receptskatt finns nedtecknad och fotograferad.
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40