Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 MÅNDAG : Tomatsoppa med cashewnötter
(4 port) L L I G A V E C K A N Billiga veckan från ICA Provkök innehåller lätt- och snabblagad mat som kostar max 15 kronor per portion . Fler billiga rätter hittar du på www.ica.se FREDAG : Honungsglaserade revbensspjäll (4 port) A v Birgitt a Rasmusson , che f fö r IC A Provkö k Foto : Arn e Adle r Skär i kg tunn- eller tjockskurna revbensspjäll i portionsbitar. Blanda en marinad på 1/2 dl äppelcidervinäger, 1-2 msk honung, 1/2 dl soja, 1/2 dl olja, 1 krm svartpeppar, 1/2 tsk mald ingefära. Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Knyt ihop och vänd påsen så att marinaden kommer åt alla köttben. Låt marinera i ca 2 timmar. Ta upp och lägg i ugnssäker form. Pensla på av marinaden. Stek i i75°c i ca 30 (tunna spjäll) respektive 45 (tjocka spjäll) minuter. Servera med blandad sallad och ev apelsinris. Skala och hacka i gul lök och 1-2 vitlöksklyftor. Fräs dem glansiga i 1 msk olja. Tillsätt 1 dl ris och låt fräsa med några minuter. Häll på 2 burkar krossade tomater, 6 dl vatten och smula ner 1 grönsaksbuljongtärning. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar och 1 tsk basilika. Låt småkoka i ca 20 minuter. Hacka 1 dl cashewnötter grovt. Rör ner i soppan tillsammans med 1 dl créme fraiche. Servera med vitt lantbröd. TISDAG : Biffar med kreolsk sås (4 port) Blanda samman 400 g köttfärs med 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 ägg och 1 kokt, mosad potatis till en smidig färs. Späd med 1/2-1 dl vatten så att färsen inte är för hård. Forma till biffar och lägg på vattensköljd skärbräda. Skala eller finhacka eller mixa i matberedare 1 liten rödlök, 2 tomater, 1 vitlöksklyfta, 1 stjälk selleri, 15-20 svarta oliver, 1 urkärnad röd chili, 1/2 msk saft av pressad citron och 3 msk olja. Smaka av med salt och peppar och lite socker. Ställ såsen i kyl medan biffarna steks. Värm 1-2 msk olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i 3 minuter per sida. Servera med såsen och tex bandpasta. ONSDAG : Fiskpanna med curry-yoghurt (4 port) Skala och tärna grovt 4 potatisar och 2 morötter. Skölj och skär 1 purjolök i bitar. Skölj och strimla 1 fänkål. Blanda allt det gröna i en gryta. Häll på 4-5 dl fiskbuljong av tärning. Krydda med 1 tsk timjan och 2 msk vinäger. Koka i ca 5 minuter. Skär fryst sej, ca 400 g, i kuber och stick ner bland grönsakerna. Salta och peppra. Låt småkoka ytterligare 5 minuter. Blanda 2 dl matlagningsyoghurt med 1 tsk curry och 1/2 tsk salt. Servera fiskgrytan med såsen på djupa tallrikar. Bjud gärna bröd till. TO R S DAG ' Korvgryta från Tyskland (4 port) Skala 5-6 potatisar och skär i stora bitar. Skala 2-3 rödlökar och skär i tunna klyftor. Varva potatis och lök i en gryta. Lägg på en fläsk- eller köttkorv. Häll på 4 dl vatten, 2 msk vitvinsvinäger och krydda med 5 kryddpepparkorn, 5 vitpepparkorn och 3-4 kryddnejlikör. Koka i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp korven och skär i bitar. Lägg tillbaka i grytan. Skiva 2-3 ättiksgurkor och hacka rikligt med persilja. Rör ner i grytan. Servera med bröd.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40