Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 KRYDDIG STRÖMMING Den svenska strömm
ingen tillsammans med alla dessa främmande krvddor - det är då man inser att cross-cooking inte alls är något nytt! Kryddsillen måste förberedas i god tid, men sedan är den lätt att både servera och njuta av. Sandelträ köper man bland annat på apotek eller i kryddbodar. FÖ R 8 -I O PERSONE R 2 kg strömming ÄTTIKSLAGEN : 2 liter vatten 3 dl ättiksprit, 12% 4 msk salt KRYDDOR : 10 lagerblad 1 msk vitpeppar 4 msk kryddpeppar 1 msk nejlikor 5 g sandelträ 1% dl salt 4V2 dl socker ev humle eller ingefära GÖ R SÅ HÄR : 1. Rensa och skölj strömmingen, men låt ryggbenet sitta kvar. Använd en bra kökssax och klipp strömmingen snett bakom bröstfenan. Klipp bort analfenan och 1 mm av hela buken, så försvinner de små bukbenen. Klipp i samma tag bort även ryggfenan, men låt stjärten vara kvar. 2. Blanda lagen och lägg fisken i den över natten. 3. Gör en kryddblandning av lagerblad, lättkrossade vit- och kryddpepparkorn, nejlikor, sandelträ, salt och socker. Eventuellt kan lite humle eller ingefära tillsättas. 4. Varva strömmingarna med kryddblandningen och lägg en lätt tyngd på. Efter 10-14 dagar i kylen är den färdig.
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40