Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 Karin Chädström har gjort en ovärder
lig insats för svensk gastronomi. Hon är svensk kallskänkskonst. Under 50 år har hon byggt upp en solid plattform av kunnande och erfarenhet som för all framtid kommer att vara grundstommen och facit i det svenska kalla köket. E n källa av kunskap, godhet och värme, en stjärna som alltid kommer att lysa över nya generationer av unga kockar och kallskänkor." Så löd motiveringen till Kajsa Warg akademins stipendium. INLAGD SILL En god klassiker, men också en bra bas till andra inläggningar och såser. 1-2-3-lagen är Karins "uppfinning": i del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten. FÖ R 4-6 PERSONE R 4 urvattnade sillfiléer Buffé 12/1998 ÄTTIKSLAGEN : Vt dl ättiksprit, 12% 1 dl strösocker lVz dl vatten 1 rödlök i skivor 1 liten morot i skivor 8 kryddpepparkom 1 lagerblad GARNERING : 1 liten rödlök i ringar, ett par krossade kryddpepparkorn GÖ R SÅ HÄR : 1. Koka upp ingredienserna till ättikslagen. Låt den kallna. 2. Lägg de väl avrunna sillfiléerna i lagen. Låt stå i kyl minst ett dygn. 3. Servera sillen skuren i bitar i lag färgad med rödbetsspad. Garnera med rödlök i ringar och ett par krossade kryddpepparkorn. 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40