Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 RÖDKÅLSSALLAD FÖ R I O PERSONE R 1 kg
rödkål V2-I msk salt 1 stor rödlök 1 dl rapsolja 1-2 msk ättiksprit, 12% V2-I krm kryddpeppar Buffé [2/1998 V2-I msk socker GÖ R SÅ HÄR : 1. Dela rödkålen och skär bort roten. Strimla grovt. 2. Knåda kålen med 1/2 msk salt i ett par minuter. Använd plasthandske eller plastpåse. Ställ åt sidan. 3. Skala och hacka löken. Koka den mjuk i 1 dl rapsolja, utan att den tar färg. 4. Häll den heta lök- och oljeblandningen över kålen. Rör runt kålen med en slev. Smaksätt med ättika och kryddpeppar. 5. Låt kålen vila, men bearbeta den lite varje halvtimme under 2-3 timmar. 6. Smaka av med salt, socker och ev mer ättika. Förvara svalt med tättslutande lock. Håller flera veckor vid rätt förvaring och blir bara godare efter ett par dagar. Rödkålssalladen passar också bra att äta varm eller ljummen. • C :
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40