Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28 INGEFÄRSGRATINERAD HUMMER Skaldjur i
kombination med lite sötstark ingefära och het chili smakar ljuvligt. Hummern går bra att byta ut mot havskräftor. FÖ R 6 PERSONE R 3 färska eller frysta humrar V2 färsk röd chilifrukt, te x spansk peppar 75 g smör 1 msk färskriven ingefära rivet skal av en lime 1 krm salt SALLAD : 2 morötter 2 blekselleristjälkar 125 g rädisor DRESSING : 1 msk sesamolja 1 msk japansk soja 2 msk honung V2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger GÖ R SÅ HÄR : Kvällen före nyårsafton. 1. Klw humrarna på längden med en vass kniv. Ta bort magsäcken bakom huvudet och den svarta tarmen. Knäck klorna med en nötknäppare och peta försiktigt ut köttet. 2. Spara klorna till garnering. (Låt skalet på den smala klon vara kvar.) 3. Lägg humrarna i en ugnssäker form. 4. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. 5. Smält smöret och rör i chili, ingefära och limeskal. Smaka av med salt. 6. Fördela ingefärssmöret över humrarna. Ställ kallt. 7. Skala morötterna. Skär morötter, blekselleri och rädisor i tändstickssmala strimlor. 8. Lägg grönsakerna i isvatten och ställ in dem i kylen. 9. Blanda ingredienserna till dressingen. Nyårsafton med festblasan på. 1. Sätt ugnen på 250°C. 2. Sätt in humrarna i ugnen och gratinera i ca 5 minuter. 3. Koka upp vatten och lite salt. Lägg i grönsakerna och låt dem sjuda i 1-2 minuter. 4. Häll av vattnet och låt dem rinna av. Lägg upp grönsakerna på stora förrättstallrikar och droppa lite dressing över. 5. Ta ut humrarna och lägg upp dem bredvid grönsakerna. Garnera med en klo. 2K is O SCHEMA I KÖKET MED FESTBLASAN PÅ * Gör klart snittarna. A Sätt ugnen på 25O 0 C. * Hälsa gästerna välkomna med mousserande vin och snitt ar. * Gratinera humrarna. * Ge grönsakerna ett uppkok. * Lägg upp grönsakerna och droppa lite dressing över. * Lägg upp humrarna och garnera. * Servera förrätten * Värm kalkonskivorna och potatisen. Pensla kalkonfiléerna med glaze och skär dem i skivor. * Värm tallrikarna i ugnen i ca 5 minuter. * Värm såsen och de frysta grönsakerna. Lägg upp huvudrätten på varma tallrikar. Garnera. * Servera huvudrätten <* Sätt ugnen på grill 275°c. * Strö råsocker över bruléeformarna och gratinera dem i ugnen. fl Ställ formarna på tallrikarna med fruktsallad och servera genast. * Servera desserten
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40