Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 i • TOMTEVERKSTAD. Människorna är vik
tiga för ICA. Vid årsskiftet går vi samman med våra norska kollegor i Hakon Gruppen till en svensknorsk iCA-koncern. Vi blir då 47000 medarbetare i Sverige, Norge och faktiskt även i Lettland. Koncernen består då av svenska ICA- och Rim i-handlare, norska köpmän och medarbetare på Rimi, ICA och Sparmat, som våra kedjor i Norge heter. Till dessa kommer inköpare, kvalitetsgranskare, marknadsförare, butiksutvecklare, utbildare och många andra. Chaufförerna håller systemet rullande på såväl trånga stadsgator som på ödsliga snöiga vägar. Som i en riktig tomteverkstad kämpar nu alla för att kunna leverera julmaten och strax därpå också nyårsmaten. Som vanligt är det många helger och få vardagar att arbeta på. Men vi ska göra allt vi kan för att underlätta för kunderna att få helgmaten på bordet - så att det blir en God Jul och ett Gott Nytt År! Roland Fahlin gäÉLw Koncernchef ICA Trender a sant AV ANNA GIDGARD Barcelona är så rätt! Skönt klimat. God mat. Gott vin. Väldigt bra shopping. Och framför allt: det är billigt! Man behöver inte bli skinnad (som i London) eller hånad för att man inte kan språket (som i Paris). Gaudis arkitektur gör staden om möjligt än mer hipp. Men se till att uppleva Barcelona på rätt sätt. Här är en miniguide för en helg. Restauranger: Il Fondo, vid halvnio när det öppnar är det kö men till slut får alla bord. Gott, vällagat och rustikt. Prisvärt! El Tragaluz: tonfiskcarpaccio, halstrad kalvfilé med rucola, och vit chokladtårta - beställ det dyraste på menyn med vin till, och betala ändå inte mer än 250 kronor. Drick: Cava, Spaniens motort • ÄNTLIGEN JUL. Massor av god mat och mycket avkoppling. Så ska det vara. För att lyckas med det krävs planering. Gör ett schema för inköp, inläggning av sill, grävning av lax etc. Planering är A och o för lyckat köksarbete. Detta gäller också i högsta grad då man ska bjuda gäster på nyårsfest. Det ska vara lite extra god mat, helst tre rätter, och drinktilltugg när gästerna kommer. Men hur lyckas man laga maten i festblåsan/kostymen utan att bli svettig och lukta matos ? Jo, man gör nästan all madagning dagen före samt mitt på dagen på nyårsafton. När gästerna kommer ska maten egentligen bara behöva värmas eller gratineras i ugnen. Inget stekos. För att lyckas krävs givetvis planering. Vi bjuder därför på en nyårsmåltid som noggrant beskrivs med "arbetsschema" - det kan se arbetsamt ut, men jag lovar, om du bara läser igenom det några gånger innan du sätter igång så kommer du att få uppleva en ovanligt lättlagad nvårsmeny. Trevlig helg. Tony Wallin Chefredaktör Buffé innehåll Förnya julbordet med läckra tillbehör 4 Julens bästa recept på sill & strömming 11 Annas curry: tips inför julen 18 Barnen gör "nyttigt" julgodis 21 Bygg spännande pepparkakshus 24 Nyårsfesten som du lagar i festblåsan 27 Bästa dryckerna till helgerna 33 Lisbeth: julstöka tillsammans 36 Miso: 25- (en ung soppa) 39 recept svarighet till champagne, i en helt annan prisklass. Ät: Tapas; vitlöksfrästa räkor, friterade ostbollar, bläckfiskringar, oliver... Ta in 4-5 fat, det kostar ändå bara några tior. (Men akta dig för turistpriserna runt Ramblan.) Saluhall: La Boqueria, ligger vid Ramblan, köp nötter, frukt och grönsaker, skinka och ostar. Kläder: Zara och Mango, som finns över hela stan. Inredning: Vincon och Pilma. Se: Placa Reial, La Sagrada familia, Giiellparkcn... Tips: Picassomuseet är perfekt på söndagförmiddagen innan man tar flyget hem. Chefredaktör: Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Svante Nilsson. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg. Red.sekreterare: Anna Gidgård. Red. assistent: Richard Carlsson. E-post : buffé@publ.ica.se Adress: ICA Förlaget AB, Box 6630,1138 4 Stockholm. Tel: 08-7282300 . Fax: 08-7282337 . Annons : Tomas Kvist, 021-194535 , Eva Pålsson 021-194536 . Redaktionsråd: Maria Andersson, Stefan Gidcskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg, Christer Åkerberg. Repro: Scannrepro AB. Tryckeri : Tryckcentra AB. Utebliven tidning : 033-474790 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9—11. Billiga veckan 34 Chokladdoppat godis 22 Créme brulée med frukt 30 Dijonnaise med linser 6 Enkel yoghurtglass 8 Finsk kålrotslåda 4 Fläskkorv 6 Fruktdiamanter 22 Fruktsallad med kanel 8 Godaste julskinkan 4 Grönkålssallad 6 Havrebollar 23 Helgas ansjovisfilé 12 Indisk gryta 18 Ingefärsgratinerad hummer 28 Kalkonfilé med vinbärssås 29 Knaprig chokladkaka 21 Kolakaka med godsaker 23 Kompott med torkad frukt 8 Köttbullar 7 Pepparkakshus 24 Rödbetssallad 7 Sillar 11 Strömmingar 11 Stjärnsnittar 27 ring ft: skriv ICA Kundkort: 033474790. Övriga frågor, vardagar 9-16: 020-833333. Adress : Buffé, Box 6630, 11384 Stockholm. ICAs hemsida når du på: www.ica.se
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40