Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 FLÄSKKORV Bästa smaken i korven får d
u om du köper rå fläskkorv som du kokar själv. Koka upp vatten med några krossade kryddpepparkorn, smulade lagerblad och lökringar. Låt lagen koka i 10 minuter för att få fram extra smak. Pricka korven och låt den sjuda i lagen tills den är klar. Löken är fin att garnera med. GRÖNKÅ j LS - SAjLjLAD FÖR 4-6 PERSONER ca 500 g grönkål 1 grapefrukt 2 apelsiner 1-2 endiver 2 dl russin ca 1 dl val nöt skarn » >r DRESSING: 2 msk pressad apelsinsaft 3 msk olja 2 msk vatten 1 tsk salt GÖR SÅ HÄR: l.Ta bort tjocka nerver från grönkålsbladen. Strimla bladen grovt och slaka (sjud) dem någon minut i sjudande vatten. Ta upp med hålslev. Låt kålen rinna av och kallna. Mät upp 3-4 dl strimlad grönkål. 2. Skala grapefrukt och apelsiner. Skär dem i tärningar eller hinnfria klyftor. 3. Blanda grönkål och citrusfrukt. 4. Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Vänd runt salladen. 5. Lägg upp på ett fat. Dela och stick in endivebladen runt omkring. Grovhacka valnötterna och strö över dem och INKOPSSTÄLLEN Porslin & ljusstakar: Nordiska Hem samt Mique (NK) 08-762 80 00 Servett (s 8): Svenskt Tenn 08-6701600 GRAVAD LAX Halvtina en bit fryst lax på drygt 1 kg, mellanbiten. Skär den i två filéer och låt skinnet sitta kvar. Ta bort alla småben. Torka filéerna med hushållspapper. Blanda 2 tsk grovstött vitpeppar, 4 msk salt och 4 msk strösocker. Gnid in filéerna med ungefär 1/3 av saltblandningen. Lägg sedan ihop laxen med grovhackad dill och resten av saltblandningen emellan. Lägg köttsida mot köttsida och tunn del mot tjock del. Lägg filéerna i en plastpåse på en tallrik i kylen. Vänd plastpåsen några gånger. Efter två dygn är laxen klar. Häll bort vätskan som bildas, annars blir fisken för salt. Skrapa bort dill och peppar när laxen ska serveras. Skär filéerna på snedden i tunna skivor. DIJONNAIS E ME D LINSE R 5 0 g linser 5 0 g korngryn 20 0 g rotselleri DIJONNAISE: V2 dl ljus dijonsenap 2 dl lättcréme fraiche 1 äggula 1 dl fin olivolja GÖR SÅ HÄR: 1. Koka linser och korngryn nätt och jämnt mjuka. Kyl. 2. Skala och skär rotselleri i tändsticksstora stavar. 3. Blanda ingredienserna till dijonnaisen utom olivoljan. Tillsätt den under flitig omrörning i en fin stråle. 4 . Blanda ner selleri, linser och korngryn. Låt "mogna" en stund innan den serveras.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40