Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 KÖTTBULLAR Blanda 3/4 dl havregryn, 1
msk potatismjöl, 1 dl vatten och 1/2 dl grädde. Låt svälla i 10 minuter. Blanda ner 1 ägg, 1 msk finriven lök, salt, svart- och kryddpeppar. Lägg i 300 g nöt- och 100 g fläskfärs och arbeta degen smidig. Fukta händerna med kallt vatten, forma färsen till fina små köttbullar. Bryn köttbullarna i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta och låt dem eftersteka några minuter. RODBETSSALLAD 1 kg rödbetor DRESSING : 1 rödlök IV2 dl rapsolja % dl ättiksprit, 12% 2 lagerblad 2 msk dijonsenap 2 msk svensk senap salt lite italiensk salladskrydda lite apelsinblomshonung eller annan honung GÖ R SÅ HÄR : 1. Koka, skala och tärna rödbetorna. 2. Skala och hacka rödlöken grovt. 3. Småkoka alla ingredienser till dressingen i en kastrull, tills löken är mjuk. Slå dressingen varm över de tärnade rödbetorna. Blanda väl. PRINSKORVAR Skär ett kryss i ändarna på prinskorvarna innan du steker dem, för att få dem att likna små prinskronor. Purjolöksterrinen är verkligen ett kanontillbehör till korvarna - inte en gnutta fett men bidrar med mycket smak och färg till julbordet. Purjolöken i terrinen och senapen i yoghurtsåsen går väldigt bra ihop med prinskorvarna. Låt gärna terrinen stå framme en liten stund före servering. PURJOLÖKSTERRIN FÖ R 8 -I O PERSONE R 8 blad savoykål 8 tomater 2 purjolökar 3 gelatinblad 3 dl grönsaksbuljong SÅS : 3 dl mild yoghurt naturell 1 msk dijonsenap salt, vitpeppar färska örter, t ex dill, timjan, gräslök GÖ R SÅ HÄR : 1. Förväll kålen och kyl den sedan snabbt i isvatten. 2. Skålla och skala tomaterna, ta ur kärnorna och hacka tomatköttet. 3. Rensa purjolöken, skär den i tunna skivor och förväll dem något. Låt kallna. 4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Koka upp buljongen och tillsätt de blötlagda gelatinbladen. Låt buljongen kallna. 5. Klä en terrinform, 14-16 dl, med plastfilm, och därefter med savoykålen. 6. Varva tomatkött och purjo i formen. Häll på buljongen. Täck med plastfilm. Lägg på en lätt tyngd och ställ in terrinen i kylen i minst 3-4 timmar att stelna. 7. Vispa ihop yoghurten med senap, salt, peppar och färska örter. •
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40