Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 HELGAS ANSJOVISFLLÉ Helga var Tore W
retmans mamma, som han har berättat mvcket om i sina böcker och som även har bidragit med recept åt eftervärlden, bland annat detta. Se till att ingredienserna till såsen håller samma temperatur, den kan lätt skära sig annars. FÖ R 4 PERSONE R 12-15 ansjovisfiléer 3 msk matolja 1 msk rödvinsvinäger 3 msk tomatketchup 1 tsk svensk senap lite salt nymalen svartpeppar GARNERING : V2 rödlök, finhackad GÖ R SÅ HÄR : 1. Lägg ansjovisfiléerna på ett litet uppläggningsfat. 2. Blanda olja, vinäger, ketchup och senap. Smaka av med salt och svartpeppar. 3. Bre blandningen över ansjovisfiléerna och strö den finhackade rödlöken över. ATTTKSSTRÖMMING Attiksströmming kan antingen göras på stekta strömmingsflundror eller på stekt strömming med benet kvar. FÖ R 4-6 PERSONE R 600 g strömmingsfiléer grovt rågmjöl ströbröd salt, vitpeppar smör till stekning ÄTTIKSLAG : V2 dl ättiksprit, 12% 1 dl socker WRETMANS AQUAVTTSLLL Denna sill kom till när Tore skulle gästspela utomlands med smörgåsbordet och det var problem med den inlagda sillen. Den lyckade nödlösningen blev en succé. FÖ R 4-6 PERSONE R 4 matjesfiléer 1 äpple 1 bit rotselleri 1 morot 1 tsk kummin V2 tsk anis V2 tsk fänkål ÄTTIKSLAGEN : V2 dl ättiksprit, 12% 1 dl socker IV2 dl vatten SERVERING : 2- 3 msk aquavit GÖ R SÅ HÄR : 1. Blanda ättikslagen och rör så att sockret smälter, den behöver inte kokas. IV2 dl vatten V4 skivad lök V2 morot i slantar några kryddpepparkorn GÖ R SÅ HÄR : 1. Vänd filéerna i ströbröd blandat med grovt rågmjöl. Salta och peppra och stek strömmingen i smör. Lägg den i en låg form. 2. Koka upp lagen och låt den svalna innan den slås över strömmingen. 3.Täck över och ställ kallt över natten. 2. Skala och skär äpplet och rotsakerna i strimlor och blanda med kryddorna. Blanda detta med filéerna och häll på ättikslagen. Låt stå kallt och dra över natten, gärna längre. 3. När sillen ska serveras, ta upp filéerna och skär i jämna bitar. Lägg dem på serveringsfat med äpple och grönsaker omkring. Droppa till sist över spriten.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40