Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 KARINS SHERRYSILL "Den ser trevlig u
t med sin röda färg - inte minst till jul. God är den, dessutom." Lagen behöver bara röras ihop, inte kokas. FÖ R 4-6 PERSONE R 4 urvattnade sillfiléer ÄTTIKSLAG : 1 dl ättiksprit, 12% 2 dl strösocker 3 dl tomatjuice 2 msk torr sherry GARNERING : finhackad rödlök GÖ R SÅ HÄR : 1. Rör ihop lagen. 2. Låt sillfiléerna ligga i lagen i minst ett dygn. 3. Ta upp och skär sillen i bitar. Servera med lagen och garnera med finhackad rödlök. KNUTTESTRÖMMING "Min kära pepparrot ger en pikant smak tillsammans med chilisåsen, perfekt mildrad av grädden." FÖ R 4-6 PERSONE R 60 0 g strömmingsfilé 1% tsk salt 2 msk smör 2 msk nyriven pepparrot 1 dl vispgrädde 1 dl chilisås 2 msk ströbröd GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 225°c. 2. Lägg strömmingsfiléerna med köttsidan uppåt och strö på salr. 3. Blanda matfett och pepparrot. Fördela pepparrotssmöret på filéerna och rulla ihop dem. Lägg dem tätt i smord ugnssäker form. 4. Blanda grädde och chilisås och häll över. Strö ströbrödet över. Grädda i ca 20 minuter. VITLOKSSTRÖMMING "Vitlöken kom in i mitt liv på Riche i början på 1950-talet. Sedan blev den kvar." Strömmingen läggs in i två omgångar. Sedan håller den minst en vecka i kylen. FÖ R 4-6 PERSONE R 1 k g hel strömming eller 60 0 g rensad LAG : 1 dl ättiksprit, 12% 1 liter vatten 3 msk salt 1 tsk svartpeppar VITLÖKSSÅSEN : 2 dl gräddfil 2 dl créme fraiche 3 pressade vitlöksklyftor 1 msk pressad citronsaft 1 msk strösocker salt, vitpeppar finklippt smörgåskrasse GÖ R SÅ HÄR : 1. Rensa och skölj strömmingen. Dra av skinnet. 2. Blanda lagen och lägg filéerna i den. Ställ strömmingen i kylen över natten. 3. Slå bort lagen. Blanda vitlökssåsen. Smaka av och lägg i strömmingen. Låt stå kallt i ett dygn. Garnera med krasse.
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40