Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 Kul i köket med Nyttigt" julgodis Fl
ingor, frön och nötter blir julens läckraste och kanske nyttigaste godis. Givetvis är julgodisbaket en given sysselsättning för barnen — se bara till att inte allt hamnar i magarna direkt... Petra, Livia, Niklas och lan hade kul när de fixade julgodiset. KNAPRIG CHOKLADKAKA Detta är en perfekt kaka att ta med på utflykten eller skicka med som extra godis i matsäcken. Och givetvis att ha bland julgodiset. Basen är smör, sirap och kakao. Sedan kan man variera innehållet efter vad som finns i skafferiet. Populär fyllning i detta hem är digestivekex. Då liknar den en modem radiokaka. Om nu någon är så gammal och minns dessa... C A 12 BITA R 100 g smör 3 msk ljus sirap 2 msk kakao 3 dl cornflakes (gärna Kflingor, som är knaprigare) 1 dl grovhackade nötter, gärna sötmandel V2 dl solrosfrön 1 d l ljusa russin, s k sultanas 100 g ljus eller mörk choklad Buffé 12/1998 AV CATHRINE SCHUCK FOTO: JOEL WARF.US GO R SA HAR : 1. Fodra en liten långpanna (ca 20x30 cm) med smörgåspapper. 2. Smält smör och sirap i en kastrull. Rör först ner kakaon och sedan övriga ingredienser utom chokladen. 3. Häll röran i långpannan och platta till det hela med en sked. 4. Smält chokladen i en djup tallrik/skål över en kastrull med sjudande vatten, eller mikra den på halv effekt i 2 minuter. 5. Bre ut den smälta chokladen över kakan och låt den sedan stelna i minst 30 minuter i kylen. Kakan håller sig minst 1 vecka i kvlen. 2 1
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40