Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 KOLAKAKA MED ALLA GODSAKER IO-I 5 BI
TA R 300 g blandad torkad frukt, t ex mango, papaya, russin, aprikoser, äpplen, päron 100 g mörk blockchoklad 20 0 g digestivekex 125 g blandade nötter, t ex mandel, hassel- och valnöt 175 g smör, gärna osaltat 6 msk ljus sirap GÖ R SÅ HÄR : 1. Skär den torkade frukten i mindre bitar. Hacka chokladen, grovhacka kexen och nötterna. Blanda allt detta. 2. Fodra en liten långpanna med bakplåtspapper. 3. Smält smöret och sirapen i en rejäl kastrull. Låt det hela koka kraftigt i 3 minuter under omrörning. 4. Ta kastrullen från värmen och rör ner alla ingredienser; chokladen sist så den inte smälter så mycket av värmen. 5. Häll upp alltsammans i formen och platta till kakan. 6. Låt kakan svalna och ställ den sedan kallt i minst 2 timmar eller över natten. 7. Skär kakan i 10-15 bitar. • Den här kakan känns ungefär som när man beställer en varmkorv eller hamburgare och vill ha allting på. För den innehåller nästan allt: nötter, torkad frukt, choklad, kola, digestivekex... Förödande gott med andra ord. Vem har sagt att havrebollar behöver innehålla just havregryn? Vi använde rågflingor och det blev jättegott. När pappa Kalle skulle göra en egen sats havrebollar smaksatte han dem med kaffe, och plötsligt var de riktigt vuxengoda. GRUNDRECEPT HAVREBOLLAR C A 25 STYCKE N 100 g smör eller margarin 1 msk kakao 4 msk socker, gärna råsocker 3 dl havregryn 1 msk vatten Blanda samman och rulla till bollar. Doppa i kokosflingor, hackade nötter eller sesamfrön. Buffé 12/199 8 2 3
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40