Buffé 1
Lätt som en plätt! Blanda grön och gul zucchini f
ör extra snygg finish. Kiymet binder en väldoft ande krans av malört och små gullrosor. ZUCCHINIPLÄTTAR MED FETAOST & DILL Lättlagade gröna plättar med otroligt god smak. Servera dem frasigt nystekta, gärna med en klick tjock yoghurt smaksatt med vitlök. GER 10–15 PLÄTTAR 350 g zucchini 3 salladslökar 150 g fetaost 1 dl vetemjöl 3 ägg ½ dl finskuren dill neutral olja till stekning salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Riv zucchinin grovt. Lägg rivet i ett durkslag och krama ut vätskan. Ansa och fi nhacka salladslöken. Smula fetaosten. 2. Vispa ihop mjöl och ägg. Tillsätt zucchini, lök, fetaost, dill, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Rör ihop till en jämn smet. 3. Stek plättar i rikligt med olja ca 2 minuter per sida, eller tills plättarna fått fi n färg. Låt rinna av på hushållspapper. 4. Servera gärna med vitlöksyoghurt. FÖR ALLA Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och yoghurt. Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Ersätt yoghurt med soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. B UFFÉ 9 • 2016 11 Favorit i Buff éköket!