Buffé 1
Bildtext Mernoosh Kaveh. kebab! Det råder stor ko
mmers på marknaden i Isfahan. för alla se ica.se KOBIDEH KEBAB Ordet kobideh syftar på en traditionell tillagningsmetod där köttet lades på en svart sten och bearbetades med träklubba. FÖR 4 PERSONER 600 g lamm- eller nötfärs 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 1 ägg Kebab är på samma gång snabbmat och fi nmat – och serveras i varje gathörn. 2 dl hackad persilja 1 dl hackad mynta 1 tsk gurkmeja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skala, dela och fi nhacka lök och vitlök. 2. Blanda lök, vitlök, färs, ägg, persilja, mynta, gurkmeja, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. 3. Blanda till en fast smet. Låt vila 4–5 timmar övertäckt i kylskåp. 4. Forma blandningen på 6 spett. Platta spett underlättar arbetet. 5. Grilla, helst över kol, i runt 5 minuter på varje sida (eller sätt in i ugnen på 250°C i ca 15 minuter). 6. Servera gärna i stort mjukt tunnbröd med lite grönt och några klickar kashk-e bademjan (aubergine- och valnötsröra). B UFFÉ 9 • 2016 19