Buffé 1
MOROTS- & HALLOUMIBIFFAR Storsäljare på Yallatrap
pan. De kan också stekas i mer olja i stekpanna. GER CA 8 BIFFAR 250 g morötter 1 halloumi (200 g) 2 ägg ¾ dl ströbröd 1 tsk chiliflakes salt, svartpeppar olja GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 250°C. 2. Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn. 3. Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chilifl akes och 1 krm svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt. 4. Forma till 8 biff ar med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor. 5. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fi n färg. Servera gärna med bulgur, sallad och hummus. FÖR ALLA Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och ersätt bulgur med t ex quinoa eller ris. Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och laktosfritt ströbröd. Innehåller mjölkprotein och ägg. På restaurangens vägg hänger släktbilder och porträtt på kockarna som barn. Foto Lennart Weibull Grön tallriksmodell! Kockarna Fatma El-Zein och Taghrid El-Ali levererar. munnen, om kött och grönt av hög kvalitet och om dagliga promenader till stranden. Sedan kom kriget. Vid 20 fl ydde hon med man och tre barn till Sverige. I dag har hon åtta barn, varav tre ännu bor hemma. Taghrids pappa arbetade som kock och drev så småningom restauranger i Libanon, Irak, Kuwait och Egypten. I dag bor större delen av familjen i Danmark. Både Taghrid och Fatma kan ibland drömma om att öppna en egen restaurang någon gång i framtiden. I så fall lär det utan tvekan bli med samma omsorg om råvaror av hög kvalitet som kockarna på Yallatrappan har. Yallatrappan • Ett kvinnokooperativ som startade 2010. • Yallatrappan, med 30 anställda, drivs som en ideell förening och bär sina egna kostnader. • Verksamheten består av restaurang och catering, städfi rma och syateljé. • Restaurangen erbjuder frukost, lunch, fi ka och take away alla vardagar. B UFFÉ 9 • 2016 29