Buffé 1
MIDSOMMAR SKAGENCHEESECAKE 10 PERSONER / ÖVER 60
MIN INGREDIENSER 200 g kavring 75 g smält smör 300 g skalade räkor 2 dl crème fraiche 200 g naturell färskost ½ dl finriven pepparrot 1 ½ tsk dijonsenap 2 krm salt 2 tsk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 2 msk finhackad dill 2 msk finskuren gräslök 1 liten rödlök ärtskott och dill till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Mixa kavringen till ett smul i en matberedare. Rör ner smör. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Ställ i kylen. 2. Hacka räkorna grovt. Vispa crème fraichen och färskosten fast. Vispa ner pepparrot, senap, salt och citronskal- och juice. Vänd ner räkor, dill och gräslök. Bred ut smeten i formen. Ställ i kylen till servering. 3. Skala och skiva löken tunt. Garnera med lök, ärtskott och dill. TIPS! Vispa crème fraichen och färskosten hårt så att krämen blir fast. Om krämen blir för lös rinner den ut. ÄGGHALVOR MED GRÄSLÖKSMAJONNÄS OCH ROM 8–10 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 5 ägg 1 dl majonnäs 2 msk hackad gräslök 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 msk rostade vita sesamfrön smörgåskrasse till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Mjukkoka äggen och spola kallt. Mixa majonnäs och gräslök. 2. Skala och halvera äggen, toppa med gräslöksmajonnäsen och rom. Strö över sesamfrön och krasse. 14 BUFFÉ #06–07/2019