Buffé 1
DESSERT JORDGUBBSTIRAMISU MED FLÄDER 8 PERSONER /
ÖVER 60 MIN INGREDIENSER TIPS! Förbered tiramisun dagen innan servering och ställ in i kylen, ta fram 15 minuter före servering och toppa med kakao. ½ liter färska jordgubbar 2 äggulor 1 burk mascarpone 250 g ½ dl strösocker 1 ½ dl vispgrädde 2 msk Amaretto eller konjak 1 dl konc flädersaft 8 savoiardikex kakao att pudra över GÖR SÅ HÄR 1. Ansa och skiva jordgubbarna. Vispa ihop äggulor, mascarpone och socker till en fast kräm. Vispa grädden fluffig. Vänd ner grädden i äggsmeten. 2. Blanda Amaretto och flädersaft. Doppa kexen hastigt och lägg i botten på 8 glas. Fördela jordgubbarna och smeten över. Låt stå i kylen några timmar före servering. Pudra över kakao vid servering. 37 BUFFÉ #06–07/2019