Buffé 1
DESSERT Mer än bara bär RECEPT SOFIA NILSSON STYL
ING ELISABETH JOHANSSON FOTO MATHIAS NORDGREN ASSISTENT MATILDA JOHANSSON BJÖRNBÄRSKOMPOTT MED SVARTA VINBÄR CA 5 DL / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 500 g björnbär 200 g svarta vinbär 1 vaniljstång 1 dl råsocker 1 msk färskpressad citronjuice Söta, syrliga, saftiga och åh, så goda. Det finns bär för alla smaker, och oändligt med sätt att omvandla dem till godsaker! Vi bjuder på våra bästa recept just nu. GÖR SÅ HÄR 1. Dela vaniljstången längsmed och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull tillsammans med björnbär, svarta vinbär och socker. Koka upp och låt koka ca 15 minuter till en kompott. Ta från värmen och rör ner citronjuice. Låt svalna och förvara i kylen. 2. Varva gärna med yoghurt och müsli i ett glas till frukost. 33 BUFFÉ #06–07/2019