Buffé 1
SISTA ORDET Sommarfrossa Sofias favoriter: Gör di
g redo för säsongens lediga dagar. Buffés matkreatör Sofia Nilsson delar med sig av allt från lyxig frukostinspiration till svalkande mellistips. 3 himmelska smörgåsar JORDGUBBS - SMÖR Mixa jordgubbar och vispa ihop med rumsvarmt smör och lite florsocker. Servera till scones eller pannkakor. BRIOCHE MED GLASS Rosta brioche och låt svalna lite. Fyll med din favoritglass och topping, t ex hackade nötter eller choklad. Ät direkt! GRILLADE APRIKOSER Halvera och kärna ur aprikoser. Grilla eller stek dem. Rosta surdegsbröd, bred på ricotta och toppa med aprikoserna, honung och nötter. Säsongens frukter och bär kan användas till så mycket! SNABBASTE SOMMARTÅRTAN Letar du efter en enkel och härligt somrig dessert? Mixa 300 g digestivekex och blanda med 150 g smält smör och tryck ut i en form. Ställ in i kylen 30 minuter. Bred på 1 burk karamelliserad mjölk eller dulce de leche. Toppa med vispad grädde, jordgubbar och gärna rostade kokosflakes. För ännu mer matinspiration och tips, följ @tidningenbuffe på Instagram. Scones med jordgubbssmör. Tävla om boken La cheffe Skicka dina svar och din adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “La cheffe” eller posta dem till Buffé-redaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “La cheffe". Vi behöver ditt bidrag senast 31 juli. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vad heter drycken som traditionellt görs i Italien vid sommarsolståndet? A Grappa B Nocino C Amaretto 2. När serverades en croque monsieur för första gången i Paris? A 1910 B 1940 C 1970 Rätt svar från Buffé #05: 1. 60 sekunder 2. Vätska 3. Ko Mi ssa inte Söndagspreppen på buf fe.se. 47 BUFFÉ #06–07/2019 Buf fé #08 kommer 16 august i 3. Vilket av nedan alternativ tillhör inte kategorin stenfrukter? A Oliver B Kaffebönor C Kakaobönor Foto Idha Lindhag