Buffé 1
MIDSOMMAR MARÄNGTÅRTA MED JORDGUBBAR 10 BITAR / Ö
VER 60 MIN INGREDIENSER TIPS! Få midsommarkransen att hålla längre genom att spraya den med vatten då och då. 100 g rumsvarmt smör 1 ½ dl strösocker 5 äggulor 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 2 dl vetemjöl ¾ dl mjölk (3 %) ½ dl hackad mandel Maräng 5 äggvitor 2 ½ dl strösocker Topping 3 dl vispgrädde 1 liter färska jordgubbar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggulorna och vispa ytterligare några minuter. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, mjöl och mjölk och vispa ihop till en smet. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt. 2. Maräng: Vispa äggvitorna med hälften av sockret ca 2 minuter på medelhastighet. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare ca 3 minuter till en fast maräng. Bred ut marängen över smeten och strö på mandeln. 3. Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter. Låt svalna. 4. Vispa grädden löst. Ansa och halvera jordgubbarna. Skär botten i tre lika stora delar. Varva bottnarna i lager med grädde och jordgubbar. 19 BUFFÉ #06–07/2019