Buffé 1
VM CROQUE MADAME 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDI
ENSER 8 skivor formbröd ca 4 msk dijonsenap ca 12 skivor kallrökt skinka 3 dl grovriven Comté 4 ägg persilja att toppa med Béchamelsås 3 dl mjölk (3 %) 25 g smör ½ dl vetemjöl 1 dl grovriven Grevé 2 krm salt 1 krm riven muskotnöt 1 krm malen kummin 1 krm malen svartpeppar 1 krm cayennepeppar GÖR SÅ HÄR 1. Béchamelsås: Värm mjölken. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl och vispa ihop. Tillsätt mjölken, lite i taget under vispning. Sjud under omrörning några minuter. Tillsätt den rivna Grevén och kryddorna. Låt svalna. 2. Sätt ugnen på 225° C. Lägg ut formbröden på en bakpappersklädd plåt och bred på senapen. Bred på hälften av béchamelsåsen på fyra av bröden och fördela skinkan och hälften av Comtén över. Lägg på de återstående bröden, bred på resten av béchamelsåsen och strö över resten av osten. 3. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter tills de börjar få färg. Höj värmen till 250° C grill/ övervärme och gratinera ytterligare 3–5 minuter. Stek äggen och lägg på. Toppa med persilja.