Buffé 1
ANNONSSAMARBETE MED ARLA, KRONFÅGEL OCH SCAN TRI-
TIP STEAK MED MATVETETABBOULEH 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2 citroner ca 600 g Scan tri-tip steak, trippel peppar Matvetetabbouleh 1 dl matvete ca 100 g bladpersilja 1 rödlök 3 tomater ¾ dl färskpressad citronjuice 1 dl olivolja ½ tsk salt 2 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR KYCKLINGSTEAK I LIBABRÖD 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 4 Kronfågel KycklingSteaks 2 tsk paprikapulver 2 krm chilipulver 1 tsk torkad persilja 200 g piccolinitomater 4 libabröd 100 g ärtskott 8 feferoni olivolja, salt, svartpeppar Gulärtshummus 1 ½ dl torkade gula ärtor 1 vitlöksklyfta 2 msk färskpressad citronjuice ½ tsk malen spiskummin 1 msk tahini (sesampaste) ½ dl vatten 1. Matvetetabbouleh: Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. 2. Finhacka persiljan. Skala och finhacka löken. Skär tomaterna i tärningar. 3. Blanda persilja, lök, tomater, citronjuice och olivolja med matvetet. Krydda med salt och peppar. 4. Halvera och grilla citronerna. Grilla köttet över direkt värme ca 5 minuter runt om. 5. Servera köttet med tabbouleh och grillade citroner. GÖR SÅ HÄR 1. Gulärtshummus: Blötlägg ärtorna i 12 timmar. Skölj ärtorna noga och koka dem mjuka ca 1 timme. Låt svalna. Skala vitlöken och skär i bitar. Mixa ärtorna grovt i en matberedare med vitlöken, ½ dl olja och resten av ingredienserna. 2. Pensla kycklingen med ½ msk olja och grilla över direkt värme på båda sidor. Lyft över till indirekt värme och grilla ca 10 minuter, tills innertemperaturen är 72° C, vänd då och då. Krydda med paprikapulver, chilipulver, persilja, ½ tsk salt och 2 krm peppar. 3. Halvera tomaterna. Servera kycklingen med bröden och alla tillbehör. LANDET MED DE GO DA SMAKERNA