Buffé 1
ANNONSSAMARBETE MED ARLA, KRONFÅGEL OCH SCAN MINI
SALSICCIA MED GRANATÄPPLESALLAD 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 ½ dl majonnäs 1 msk ras el hanout 150 g haricots verts 2 spetspaprikor 2 hjärtsallad 3 förp Scan minisalsiccia à 180 g salt, svartpeppar Granatäpplesallad 1 silverlök 1 ½ msk olivolja 1 msk vitvinsvinäger 1 apelsin 2 dl hackad färsk persilja 1 dl färska granatäpplekärnor GÖR SÅ HÄR 1. Blanda majonnäsen med ras el hanout. 2. Granatäpplesallad: Skala och skiva löken och lägg i en bunke. Häll över olivolja och vinäger och pressa över saften från apelsinen. Vänd ner persilja, 2 krm salt och 1 krm peppar. 3. Ansa haricots verts. Dela paprikorna på längden och kärna ur. Dela salladen längs med. Grilla korv och grönsaker ca 5 minuter över direkt värme. 4. Skär grönsakerna i bitar och blanda med granatäpple och löken. Servera med salsiccia och majonnäsen. HARISSAKYCKLING PÅ SPETT MED SAFFRANSRIS 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 600 g Kronfågel kycklinglårfilé 2 msk harissakrydda 12 champinjoner 1 zucchini ca 300 g 2 förp snackpaprika à 150 g 2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt 1 kruka bladpersilja neutral olja salt, svartpeppar Saffransris 4 portioner ris, gärna basmati ½ g saffran GÖR SÅ HÄR 1. Skär kycklingen i bitar och blanda med harissa och 1 msk olja. Låt marinera ca 10 minuter. Lägg 8 grillspett i blöt, om träspett används. 2. Ansa champinjonerna. Hyvla zucchinin tunt på längden, vik ihop remsorna och trä upp dem på 4 spett tillsammans med svamp och paprikor. Pensla med 1 msk olja och krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. 3. Saffransris: Koka riset med saffran enligt anvisning på förpackningen. 4. Trä kycklingbitarna på 4 spett och grilla dem ca 10 minuter runt om. Grilla grönsaksspetten tills de får fin färg. 5. Plocka bladen från persiljan. Servera kycklingoch grönsaksspetten med saffransris och yoghurt. Strö över persiljan. LANDET MED DE GO DA SMAKERNA