Buffé 1
ANNONSSAMARBETE MED ARLA, KRONFÅGEL OCH SCAN Smak
av Mellanöstern RECEPT ICA-KÖKET STYLING YLVA BERGQVIST FOTO SIMON BAJADA TIPS! Alla recept går att tillaga utan grill. Läs mer på buffe.se. Låt ljumma medelhavsvindar ge nytt liv åt sommarens grillstunder och bjud in till en kväll i mezens tecken. GRILLAD SALLAD MED BABA GANOUSHYOGHURT 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 zucchini ca 300 g 2 röda paprikor 1 rödlök 2 hjärtsallad 8 pitabröd ½ kruka mynta salt, svartpeppar Baba ganoushyoghurt 1 aubergine ca 300 g 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta ½ röd chili ½ kruka mynta ½ tsk malen spiskummin ½ msk tahini (sesampaste) 2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt GÖR SÅ HÄR 1. Baba ganoushyogurt: Sätt ugnen på 175° C. Halvera auberginen på längden och skär skåror i köttet. Lägg på en plåt med skalet nedåt och ringla över olivoljan. Ställ in i mitten av ugnen ca 45 minuter. 2. Skala och grovhacka vitlöken. Dela, kärna ur och grovhacka chilin. Plocka myntabladen. 3. Gröp ur aubergineköttet med en sked och mixa med vitlök, chili, mynta, spiskummin och tahini i en matberedare. Vänd ner yoghurten och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. 4. Skär zucchinin i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i fjärdedelar. Skala och skiva löken i tjocka skivor. Halvera salladen längsmed. 5. Grilla grönsaker och pitabröd över direkt värme tills de får fin färg. 6. Servera grönsaker och pitabröd med baba ganoushyoghurt och resten av myntan. LANDET MED DE GO DA SMAKERNA