Buffé 1
ICAs EGNA SIDOR N JOHAN FRITZELL BOR: Höganäs GÖR
: Grundare av Holy Smoke BBQ BÄSTA GRILLTIPS: Skaffa dig en bra termometer och låt köttet vila ordentligt innan servering. Äkta barbecue Holy Smoke BBQ är en rökig resa som gått från hobbyprojekt till heltidssyssla. Idag driver företaget restaurang, håller kurser i rökeri och producerar tillsammans med ICA högkvalitativa köttprodukter med smak av äkta barbecue – redo att läggas direkt på grillen. ÄKTA BARBECUE GÅR ut på att en råvara röks på grillen under lång tid på låg temperatur, något som vanligtvis kräver både kunskap, tid och bra verktyg. Men tillsammans med ICA har Johan Fritzell och Johan Åkerberg, grundare av Holy Smoke BBQ i skånska Bräcke, gjort barbecue-konsten tillgänglig för hela svenska folket, så att vem som helst kan få till den rätta röksmaken – på sin vanliga grill. Vad gör era produkter unika? – Produkterna har en väldigt tydlig koppling till genuin barbecue. Vi är även noga med att vara med i processen från start till mål, genom ett nära samarbete med våra producenter. Vilken är er favoritprodukt ur samarbetet med ICA? – St Louis cut ribs – den är ju bara så maffig. Sedan ser vi fram emot den nya Smashed burger gjord på bringa, karré och rökt sidfläsk. Vad ser ni för tendenser i svenskarnas grillande? – Det är väldigt lätt att man fastnar i sina paradrätter och låter dem gå i repris säsong efter säsong. Folk borde våga experimentera mera! Har du något tips för att grilla mer hållbart? – Satsa på bättre kött, och minska på mängderna. 45 BUFFÉ #06–07/2019 ICA Selection är våra bästa varor – noga utvalda av oss och av högsta kvalitet. De görs av producenter som arbetar med förstklassiga råvaror och som inte kompromissar ens ett kryddmått med smak och kvalitet. R Foto David Back I C A s E A G S I D O