Buffé 1
FOTBOLLSFEST TARTE FLAMBÉE MED KYCKLING OCH GRÖNK
ÅL 2–4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 påse färdig pizzadeg av surdeg 400 g 3 gula lökar 2 msk smör 4 grönkålsblad 2 tsk finrivet citronskal 2 pressade vitlöksklyftor 300 g kycklinglårfilé 1 dl naturell färskost 1 dl riven parmesan olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och skiva löken tunt. Fräs i smöret ca 10 minuter tills den är mjuk. Ansa och hacka grönkålen. 2. Sätt ugnen på 225° C. Blanda citronskal, vitlök, ½ dl olja, ½ tsk salt och 1 krm peppar och blanda med kycklingen. Låt marinera minst 30 minuter i kylskåp. Lägg i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna lite. Skär i bitar. Höj ugnstemperaturen till 250° C. 3. Stek kycklingen i en het panna med 1 msk olja och grönkålen. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. 4. Skär pizzadegen i 2 lika stora bitar. Kavla ut degen tunt till två runda pizzor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda ihop färskost och parmesan och bred över pizzabottnarna. Fördela den stekta löken över. 5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter tills den får lite färg. Ta ut och lägg på kyckling och grönkålsfräset. Ställ in ytterligare ca 3 minuter. Toppa gärna med tunt skuren rödlök och mer citronskal. Servera direkt. 29 BUFFÉ #06–07/2019