Buffé 1
LEDARE & MEDARBETARE IDHA LINDHAG Fotograf Vill d
u ha mer matinspiration? Missa inte @tidningenbuffe på Instagram. Med en familj från Italien har fotografen Idha alltid haft en glödande passion för livets goda och vackra ting, något som blev Såhär strax innan sommarledighet är vi alla sanna optimister. I DETTA NU tycks hela Sverige vara överens om i alla fall en sak: att den stundande semestern, var den än tillbringas, kommer att innebära lata dagar på stranden, morgonkaffe i solen, grill på kvällen och picknick i parken. När semesterplaner skrivs har ingen regn eller kyla top of mind. Såhär strax innan sommarledighet är vi alla, vilket förstås är fantastiskt i sig, sanna optimister. NÄR VI PLANERADE för det stora midsommarreportaget (sidorna 12–19) visade väderapparna att det skulle vara plus en grad och snöblandat regn under dagen för fotografering. Paniken spred sig på redaktionen, hur ska vi få det att se somrigt och härligt ut på bild? Men ganska snart kom vi på att det faktiskt är såhär det brukar se ut på midsommar (och i sista stund fick vi några skymtar av blå himmel mellan snöfallen). I SOMMARNUMRET AV Buffé gör vi allt vi kan för att din matsommar ska bli något alldeles extra. Midsommarbuffé. Fransk plockmat. Bakverk på svenska bär. Grill med influenser från Mellanöstern. Snabbkurs i hallonsylt. OAVSETT OM DET blir ännu en ökentorr och het sommar eller om det vankas skyfall och styv kuling kommer vi när det görs bokslut över semestern 2019 veta en sak med säkerhet: vi hade i alla fall tur med maten. Vi ses i augusti! Johan Lindberg, redaktionschef FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölk protein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. 5 BUFFÉ #06–07/2019 extra tydligt när hon fick uppdraget att fånga vårt stora midsommarfirande i skärgården på sidorna 12–19. Vilket är ditt bästa sommar-matminne? – När vi i Forio på den lilla ön Ischia åt världens godaste pizza. Jag älskar napolitansk pizza! Vilket är ditt favoritbär? Och hur äter du det helst? – Smultron på strå. Och jordgubbar (gärna sorten rumba) doppade i Emåmejeriets grädde. DANYEL COUET Kock Danyel är mästerkocken som i 26 år förgyllt den svenska kroghimlen med fransk finess. Så när Buffé för detta nummer skulle bjuda på mat anpassad för den pågående fotbollsfesten i Frankrike var valet av receptkreatör enkelt. Resultatet hittar du på sidorna 23–29. Vilket är ditt bästa sommar-matminne? – När min pappa grillade lammkotletter i trädgården som marinerats över natten i vitlök och provencalska örter. Vilket är ditt favoritbär? Och hur äter du det helst? – Hallon! Det bästa bäret med en perfekt balans av syra och sötma. Äts helst på alla möjliga och omöjliga sätt. ICA-handlare i fokus HÅKAN JÄRNEBRATT ICA Supermarket Hönö På den bohuslänska skärgårdsön Hönö driver Håkan den lokala ICA Supermarket, en prisbelönt butik som sedan år 2000 gått från fem till 70 anställda. Har ni några lokala specialiteter? – Åkes Hönökaka, den tar våra sommarkunder gärna med sig några extra av när de lämnar ön. Sedan har vi även lokalproducerat öl från både Hönö och Björkö. Vad händer i er butik just nu? – Vi har startat en biodling på butikstaket, så vi kommer att kunna sälja honung som vi själva producerat. Vinterjackor och toppluvor bakom kulisserna på numrets midsommarfotografering. Ledare Foto Iris Rylander “