Buffé 1
MATSKOLA Så gör du Hallonsylt Blanda bär och sock
er i en skål. Smaken av sommar – i en burk! Vi visar steg för steg hur du förvandlar säsonges bär till ljuvlig sylt. Koka upp i en kastrull och skumma av. GRUNDRECEPT SYLT CA 1,2 LITER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 kg rensade sköljda bär 900 g syltsocker GÖR SÅ HÄR 1. Blanda bär och socker i en kastrull. Låt sakta koka upp under omrörning så bären släpper sin vätska. Koka sedan ytterligare 5 minuter, rör då och då. Skumma av under tiden. Häll upp i varma, väl rengjorda glasburkar. 2. Häll upp sylten i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut dem direkt. Låt svalna. 3. Förvara svalt. Öppnad burk förvaras i kylen. 39 BUFFÉ #06–07/2019 SÅ GÖR DU RENT BURKARNA Blanda 1 tsk natriumbensoat per 1 dl varmt vatten och rengör burkarna med. Ta bort gummipackningarna och ställ in glasburkarna på ett galler i en kall ugn och värm till 100° C. Låt stå ca 15 minuter tills de är helt torra. Ta försiktigt ut burkarna, viktigt att du inte tar inuti burken. Sätt på gummipackningarna, fyll direkt med sylten och förslut. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING ELISABETH JOHANSSON FOTO MATHIAS NORDGREN