Buffé 1
ANNONSSAMARBETE MED ARLA, KRONFÅGEL OCH SCAN KIKÄ
RTSPANNKAKA MED AUBERGINE OCH MYNTASALLAD 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER Pannkakor 1 ½ dl kikärtsmjöl ½ tsk bakpulver 2 krm malen spiskummin 1 ½ dl vatten matolja, salt Sallad 1 gurka 150 g fetaost 1 dl myntablad 1 tsk färskpressad citronjuice 1 aubergine ca 300 g olivolja GÖR SÅ HÄR 1. Sallad: Skär gurkan i tärningar och smula osten. Blanda gurka, ost, myntablad, citronjuice och 2 msk olivolja. 2. Pannkakor: Vispa ihop alla ingredienserna med 1 ½ msk matolja och ½ tsk salt. Stek små pannkakor i olja i en stekpanna på grillen. 3. Skär auberginen i klyftor och pensla med ½ msk olivolja. Krydda med ½ tsk salt. Grilla 10 minuter på direkt värme, vänd då och då. 4. Servera pannkakorna med sallad och aubergine. ZA’ATARBAKAD TORSK MED POTATIS- OCH KRONÄRTSKOCKSSALLAD 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2 msk za’atarkrydda 4 portionsbitar torskrygg 4 purjolöksblad ½ msk olja Potatissallad 900 g färskpotatis 1 rödlök 2 msk färskpressad citronjuice 1 burk marinerade kronärtskockor ca 290 g 100 g tapenade av kronärtskocka 65 g mâchesallad GÖR SÅ HÄR 1. Potatissallad: Tvätta och koka potatisen mjuk. Skala och skiva löken tunt och blanda med citronjuice. Häll av de marinerade skockorna. 2. Blanda potatis och skockor med rödlök, tapenade och mâchesallad vid servering. 3. Strö za’atar över torsken. Skölj purjolöksbladen noga. Rulla in varje torskbit i ett blad. Pensla med olja. 4. Grilla torsken över direkt värme tills den får fin färg. Grilla ytterligare några minuter på indirekt värme tills innertemperaturen är 56° C. Servera med potatissalladen. GRILLADE PERSIKOR MED KARDEMUMMAGRÄDDE OCH NÖTTER 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 ½ dl blandade skalade nötter t ex pistage och mandel 3 msk honung ½ dl färskpressad citronjuice 4 persikor ½ msk neutral olja 2 dl Arla Ko® vispgrädde (40 %) ½ tsk mortlade kardemummakärnor citronmeliss till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Rosta nötterna i en kastrull. Rör ner honung och citronjuice, låt sjuda till en simmig karamell. 2. Dela persikorna och kärna ur dem. Pensla med oljan och grilla på båda sidor ca 10 minuter på indirekt värme. 3. Vispa grädden med kardemumman. Servera persikorna med nötter och grädde. Toppa med citronmeliss. LANDET MED DE GO DA SMAKERNA