Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 Bjud enkelt efter jobbet DRYCKESTIPS
Vitt eller rött? Båda passar. Prova australiska 2007 Rolling Chardonnay (nr 6589, 72 kr) eller 2007 Basilisk Shiraz Mourvèdre (nr 6327, 86 kr). KORTOM TOM SJÖSTEDT Ålder: 33. Familj: Fru och ett barn. Bor: Södermalm, Stockholm. Gör: Frilanskock. Fritid: Inte mycket, familj och fotboll. Oanad talang: Grym på schack. Styrka som kock: Snabb i hjärnan. Svaghet som kock: Gammal och trött. KYCKLINGLÅR »BBQ« MED MATVETE OCH GRÖNSAKER Trä kycklinglårfiléerna på två spett så ligger de stadigt och kan lätt vändas. FÖR 4 PERSONER ca 600 g kycklinglårfilé 2 dl matvete 12 knippmorötter 1 gurka 1 knippe rädisor 1 + 1 dl barbecue-sås rivet skal av 1 citron + 1 msk juice 1 tsk flytande honung 1/2 påse mangoldskott (35 g) olivolja 12 BUFFÉ 5 • 2 009 salt, flingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Kokamatvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. 2.Koka morötterna i lättsaltat vatten. Skala gurkan. Skiva gurka och rädisor tunt. Putsa kycklinglåren och vik ut dem. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar och blanda med 1 dl av barbecuesåsen i en bunke. 3.Trä upp på dubbla spett och grilla runtom tills låren är genomstekta, 10–15 minuter. Pensla med resterande sås under grillningen. Skär ett snitt i den tjockaste delen, sipprar klar saft ut är kycklingen färdig. 4.Blanda matvete, gurka, rädisor, citronskal, juice, honung, 1/2 msk olja, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. 5.Vänd ner mangoldskotten och morötterna och servera med kycklingen. FÖR ALLA?.Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i bbq-såsen. Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller bönor.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40