Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 Från sötsyrlig sidfläskwok till lyxi
g lax- och fänkålspanna. Handla smart, laga veckans alla vardagsmiddagar för under 400 kronor. Vi räknar med att ni har salt, peppar och matfett till stekning hemma i skafferiet. RECEPT KRISTINA ERIKSSON FOTOELLINOR HALL OCH ANNA HULT (MAT) Billiga veckan måndag månd SIDFLÄSKWOK MED SWEET CHILISÅS Det är jättegottmed sidfläsk och sweet chilisås i en wok. FÖR 4 PERSONER Koka 3 dl basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Skala, halvera och skär 1 gul lök i skivor. Fräs lök och 1 påse frysta wokgrönsaker (600 g) i 1 msk margarin 6–8 minuter i en stekpanna. Lägg fräset åt sidan. SMARTA TIPS! ✓Riv själv Att riva hårdost själv är billigare än att köpa färdigriven. Frys in den rivna osten i portionspåsar och ta fram efter behov. ✓Ta tillvara! Man kan med fördel använda överbliven pasta till frittatan. ✓Prisigt med fryst Frysta kycklingben brukar vara billigare än färska, ett sätt att hålla nere sina matkostnader. ✓Använd resterna Resterande mängden ärter kan man med fördel röra ner i grytor eller pastarätter mot slutet av tillagningen. Man kan också göra soppa på ärterna. ✓Ligg steget före Lax- och fänkålspannan: Skär fänkål, äpple, lök och lax, lägg i bunke och täck med plastfolie. Förvara i kylskåpet tills det är dags att tillaga maten. 26 BUFFÉ 5 • 2 009 Skär 400 g skivat sidfläsk i 2 cm stora bitar. Stek sidfläsket i stekpannan. Tillsätt grönsakerna och 1–1 1/2 dl sweet chilisås till fläsket. Rör om och låt allt bli varmt. Servera med riset. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. tisdag ti d BLOMKÅLSSOPPA MED SPÄNNANDE TILLBEHÖR Toppa den lena soppan med riven ost och hackade nötter. FÖR 4 PERSONER Ansa och skär 1 purjolök (200 g) i tunna skivor. Skala 4 potatisar (400 g). Skär potatisarna och 1 blomkål (ca 800 g) i skivor. Fräs purjolöken i 1 msk olja i en stor kastrull. Låt purjolöken bli lite glansig. Lägg i potatis, blomkål, 1 liter vatten och 2 grönsaksbuljongtärningar. Låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka, 10–15 minuter. Ta av från värmen. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med 1 tsk salt. Hacka 1 dl hasselnötter grovt. Riv 100 g ost grovt. Servera soppan med hasselnötter, ost och ev några marinerade kronärtskockor. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen, välj ost lagrad mer än 3 mån. Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen, välj mjölkfritt ostalternativ. Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Under 400 kronor! inköpslistan Hela finns på www.ICA.se/buffe Supersnabb
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40