Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 TOM TIPSAR Tänd grillen i tid. De f
lesta glömmer att glöden är som bäst efter 30 till 40 minuter. Kolla att dukning, tillbehör, dryck etc är klart innan köttet läggs på grillen. Torka av kött och fisk innan de läggs på gallret så fastnar de inte. Vänta hellre på köttet än på tillbehören. Blötlägg alltid träspett så bränns de inte lika lätt. Grilla gärna fetare råvaror, t ex entrecôte, fläskkarré och lax. Grilla i rätt ordning – stora köttbitar före små – så allt blir klart samtidigt. LAMMKORV MED GRILLAD SPARRIS OCH PAPRIKARÖRA Fixa såsen på ett kick med ajvar relish, paprikaröra på burk. Passar också bra till grillade lammkotletter eller lax. FÖR 4 PERSONER 4 lammkorvar (500 g) 2 dl lättcrème fraiche 2 dl ajvar relish 2 buntar grön sparris (à 250 g) 4 msk strimlad bladpersilja rivet skal av 1/2 citron ca 30 g parmesan olivolja salt, flingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Blanda ihop lättcrème fraiche, ajvar relish och 1/2 tsk salt. 2.Skär några snitt i varje korv. Skär bort den nedre torra delen på sparrisen och pensla med 2 tsk olivolja. 3.Grilla korven ca 10 minuter. Grilla sparrisen 4–7 minuter. 4.Blanda sparrisen med strimlad persilja, citronskal, 1 tsk flingsalt och 1 krm svartpeppar. Hyvla parmesan över sparrisen. Servera gärna med ett grillat bröd. FÖR ALLA?.Fri från gluten, om lämpliga tillbehör bjuds. Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme, och välj mjölkfritt ostalternativ. Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym DRYCKESTIPS Lammet i förening med ajvaren tar kommandot och röstar för smakrikt och ovanligt prisvärt sydafrikanskt rött: 2008 Robertson Shiraz Mourvèdre Viognier (nr 2062, 57 kr) eller en 2008 Oude Kaap Reserve Cabernet Sauvignon (2048, 59 kr). BUFFÉ 5 • 2 009 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40