Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 Så tycker vi NAMN: Åke Nilsson BETYG
: 4,6 Lätt att laga och gott. Jag hittade inte dijonnaise i någon affär i närheten så jag gjorde egen enligt ett recept jag hittade på nätet. De grillade tomaterna lyfte smaken på hela rätten ett extra snäpp. Som variation ugnsbakade jag en hel lax i folie som jag fyllde med fänkål, persilja, citron och lök och penslade med barbecuesås. Potatissalladen fi ck ett tillskott av kapris. NAMN: Mikaela Fredin BETYG: 3,9 Det här kommer vi garanterat att göra igen. Allting passade jättebra ihop, även om potatissalladen var i starkaste laget. Andra gången serverade jag dijonnaisesåsen och potatisen var för sig. Jag tog i lite majonnäs också så det blev en riktigt krämig dressing. NAMN: Malin Sollert BETYG: 4,9 GRILLAD LAX MED KRÄMIG POTATISSALLAD Prova att rosta potatisen till salladen, det ger mycket smak. Servera grillad eller stekt lax till. FÖR 4 PERSONER 700 g skinn- och benfri laxfilé 1 kg delikatesspotatis 4 msk dijonnaise (dijonsenap blandad med crème fraiche) 1 1/2 dl yoghurt av medelhavstyp (10 %) 3 salladslökar 4 msk barbecuesås 250 g körsbärstomater på kvist olivolja flingsalt, nymalen svartpeppar FÖR ALLA? Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein. Gör äggfri: smaksätt med dijonsenap i stället för dijonnaise. 30 BUFFÉ 5 • 2 009 GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 225°C. Dela potatisen i halvor. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över 1 msk olivolja. Strö över 2 tsk flingsalt. Skaka formen lätt. Rosta potatisen i ugnen i 15–20 minuter. Låt kallna. 2.Blanda dijonnaise och yoghurt. Skär löken i grova strimlor och blanda i, spara lite till garnering. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda med potatisen. 3.Skär laxen i fyra portionsbitar och pensla med 1 msk olja och barbecuesås på båda sidor. Grilla eller stek 4–5 minuter på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Grilla eller stek tomaterna bredvid laxen, 2–4 minuter. Servera med potatissalladen. Supergod rätt som vi kommer att grilla fl era gånger på altanen i sommar. Sonen Eric var lite tveksam till potatissalladen, som kändes lite ohälsosam, så andra gången gjorde jag en variant med olja och vinäger som bas i stället. Jag smaksatte med skånsk grovkornig senap, kapris och rödlök. Nu blev det toppbetyg av hela familjen. Lördagskväll
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40