Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 Låt gästerna göra jobbet… Pontus Söde
rströmoch Ulrik Lindelöv från Swedish Barbecue Team skivar kött och förbereder för grillfesten. GRILLBUFFÉ Låt gästerna göra jobbet! Koka och ugnslaga rejäla köttbitar dagen före festen, sedan återstår bara det roliga. Duka en buffé och låt gästerna göra sin egen kombo av olika sorters kött, glazer och sallader. Grillningen fixar var och en själv. TEXT ANNA-LENA BJARNEBERG RECEPT ULRIK LINDELÖV OCH PONTUS SÖDERSTRÖM FOTO AGNETA THORSÉN Billigare styckningsdelar, mörare kött och kortare tid på grillen. Kan det bli bättre? Hemligheten är att lägga ner lite extra tid och kärlek på köttet dagen innan det ska grillas. Mörare kött än den här högreven har vi sällan smakat. Koka först i en buljong, det går bra att göra dagen före. Skär köttet i skivor, pensla med glaze och lägg på grillen. Då går det snabbt. Och alla gäster får garanterat möra köttbitar! Med hjälp avUlrik Lindelöv och Pontus Söderström från Swedish Barbecue Team får sommarens grillsmaklökar helt nya upplevelser, utan krångel. – Det bästa knepet för en lyckad grillkväll är helt enkelt att man känner sig avslappnad och har tid att umgås med sina trevliga gäster. Barbecue-kultur är att umgås, säger Ulrik Lindelöv. Medan man umgås får grillkolen brinna ut. För både köttet och korven blir godare om de inte läggs på en alltför varmgrill. – Ett knep kan vara att inte tända hela grillen utan bara ha kol i ena halvan och grilla på den andra, säger Pontus Söderström och penslar lite glaze på sin köttbit. Han har valt en kummin-glaze till en skiva fl äskkarré. På bordet väntar sallader av alla de slag. Vad sägsom en grönsallad med rostade sesamfrön eller en fräsch melonsalsa med lime och koriander? Ha en skön grillsommar! BUFFÉ 5 • 2 009 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40