Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 onsdag d FRITTATAPASTA MED SALAMI OC
H CHILI En snabblagad pastavariant av den spanska frittatan! FÖR 4 PERSONER Koka 250 g penne, skruvar eller liknande enligt anvisning på förpackningen. Skär 2 paprikor (à 200 g) i 2–3 cm stora bitar. Dela, kärna ur och hacka 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) fint. Skala och finhacka 1 gul lök. Fräs grönsakerna i 1 msk margarin i en stekpanna. Skär 150 g salami i tärningar. Tillsätt salamin och låt fräsa med i någon minut. Tillsätt pastan och rör om. Riv 100 g ost. Strö på ost och 1 dl svarta urkärnade oliver. Vispa ihop 6 ägg, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar i en bunke. Häll äggen i pastan och rör med en trägaffel så att äggsmeten blir stekt. FÖR ALLA? Innehåller ägg. Fri från gluten, om lämplig pasta används. Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån och laktosfritt matfett. Kontrollera korven. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och matfett. Kontrollera korven. torsdagtorsdag d KYCKLING MED CITRON OCH GRÖNSAKER Citron ger den här kycklinggrytan en härlig smak. FÖR 4 PERSONER Stek 1 förpackning kycklingben (900 g) i 2 msk olivolja i en stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg över kycklingbenen i en gryta. Häll 2 1/2 dl vatten i stekpannan och vispa ur. Häll skyn över kycklingbenen. Skala och skär 8 potatisar (800 g) i klyftor. Skala och skär 2 stora morötter (200 g) i skivor. Tillsätt grönsakerna och 3/4 tsk salt och låt grytan koka under lock i 25–30 minuter. Rör då och då. Skär 1/2 citron i klyftor. Tillsätt citronen och 2 dl gröna ärter när det återstår 5 minuter. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. fredag LAX- OCH FÄNKÅLSPANNA MED ÄPPLE Mycket lättlagad mat som passar utmärkt en fredagskväll. FÖR 4 PERSONER Koka 3 dl ris enligt anvisning på paketet. Skär 1 liten fänkål (250 g) i skivor. Dela, kärna ur och skär 1 äpple i klyftor. Skala och finhacka 1 gul lök. Fräs det i 1 msk margarin. Tillsätt 1 tsk curry, 1 msk tomatpuré och 1 hönsbuljongtärning. Skär 400 g skinn- och benfri laxfilé i 2–3 cm stora bitar. Tillsätt laxfilé och 2 1/2 dl mellangrädde. Låt grytan sjuda tills laxen är klar, 5–10 minuter. Smaka av med salt. Servera med riset. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos, kontrollera innehållet i buljongtärningen. Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i buljongtärningen och byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. BUFFÉ 5 • 2 009 27 KVITTOT Fem middagar för under 400 kronor kanske inte låter så märkvärdigt, men det ska helst vara lättlagat, gå snabbt, vara gott, näringsriktigt okej och passa hela familjen… Tre smarta spartips: planera; handla storpack av basvaror som t ex ris och pasta; jämför priserna och produkterna på hyllan. SUMMA: under 400 kr Lättlagat!
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40