Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 Grillfest i kolonilotten SWEET CHILI
- OCH CITRONSÅS Kanske sommarens godaste och enklaste grillsås. Den passar utmärkt till den grillade rostasen. FÖR 8–10 PERSONER 4 dl minifraiche 1 dl sweet chilisås 1 msk finrivet citronskal salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Blanda minifraiche, sweet chilisås, citronskal, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt stå kallt fram till servering. SPARRIS MED SOLROSFRÖN OCH PARMESAN Sparris och hyvlad parmesan har blivit lite av en klassiker. Så här med rostade solrosfrön blir rätten ännu godare. FÖR 8–10 PERSONER 2 buntar grön sparris (à 250 g) 1/2 dl rostade solrosfrön 1 dl hyvlad parmesan olivolja salt, ev flingsalt GÖR SÅ HÄR: 1.Skär av den nedersta och torra delen av sparrisen. Förväll sparrisen i en vid kastrull i lättsaltat vatten i 2–4 minuter. Häll av och lägg upp på ett fat. Ringla över 1/2 msk olja. Strö över solrosfrön och hyvlad parmesan och ev lite flingsalt. Klara och Valle Erling gillar de ugnsbakade auberginerna. SPANSK POTATISSALLAD Sherrysmaken ska bara anas. FÖR 8–10 PERSONER 2 kg delikatesspotatis 1 dl tomatpuré 1 msk söt sherry 4 msk vatten 1 burk marinerade kronärtskockor (ca 300 g) 1 burk svarta oliver med kärnor (ca 370 g) 50 g pinjenötskärnor (1 dl) 1 msk finrivet citronskal olivolja salt salladsblad att garnera med BUFFÉ 5 • 2 009 23 GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och koka potatisen. Skär ev stora potatisar i mindre bitar. 2.Rör ihop tomatpuré, 1 dl olivolja, sherry, vatten och 1 tsk salt. Häll blandningen över den varma potatisen. 3.Skär avrunna kronärtskockor i bitar. Tillsätt kronärtskockor, oliver och pinjenötskärnor. Blanda försiktigt. Lägg potatissalladen på ett uppläggningsfat. Garnera med salladsblad och strö över finrivet citronskal.
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40