Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 Grillfest i kolonilotten Klara Erlin
g, Marcus Bergman, Sofia Wellborg, Valle Erling, Maria Tickner Erling och Michael Örtendahl i den lummiga kolonilotten. August Örtendahl bjuder runt munsbitar. RICOTTA- & SHIITAKE-ENTRÉ Hacka 1 kruka basilika fint (spara lite till garnering). Riv 50 g parmesan fint. Blanda basilika, parmesan, 1 burk ricotta (250 g), 4 msk olivolja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Skär 200 g shiitake i skivor och stek i 1 msk smör. Krydda med 1 1/2 krm salt och 1 krm peppar, låt svalna. Skär 1 baguette i 1 1/2 cm breda skivor. Lägg en klick ricottaröra på varje bröd. Fördela svampen på röran. Garnera med basilikablad. Bjud vännerna på enkel försommarfest i kolonilotten. Förbered hemma och grilla när gästerna är samlade. Ricotta och shiitake på små baguetteskivor inleder. TEXT & RECEPT KRISTINA ERIKSSON FOTO KRISTIN LIDELL Sofi a Wellborg har förmånen att äga en kolonistuga med tillhörande liten täppa ganska så centralt i Göteborg. En gång varje sommar brukar hon ställa till med grillfest. I år har hon gjort det enkelt för sig och valt rätter som går att förbereda. På grillen hamnar lammracks smaksatta med torkade örter, skivad rostas som legat i en kryddig harissa-marinad samtmajs som smaksatts med saff ran och chili. Till det serverar hon potatis- och grönsaksrätter med infl uenser från Medelhavet. Som avslutning BUFFÉ 5 • 2 009 21 en dessert som smakar mycket sommar och sol – jordgubbar serverade i en passionfruktslag tillsammans med vaniljkesella och mandelskorpor. Välkommen på kalas i kolonilotten!
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40