Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 GRILLBUFFÉ Prova en ny korv i sommar!
Det finns så mycket mer i korvdisken än grillkorv! Prova dig fram och hitta en ny favorit bland ostkorvar, ciauscolo och kabanoss. Har du många gäster, köp gärna lite olika sorter och testa så har ni ett givet samtalsämne över middagen, eller varför inte som en aptitretare. Grilla korvar varsamt över svag glöd. Njut dem nygrillade! SUPERMÖR HÖGREV Det möraste köttet du kan bjuda på! Låt högreven koka klar i förväg, sedan går det snabbt på grillen. FÖR 8–10 PERSONER ca 2 kg högrev 2 oxbuljongtärningar valfri glaze (se recept) salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: DAGEN FÖRE FESTEN 1.Lägg köttet i en stor kastrull och fyll på med kallt vatten så att det täcker. Koka upp med buljongtärningarna. Skumma av med en sked. Tillsätt 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. 2.Koka högreven under lock tills den är mör, 2–3 timmar. Ta upp högreven. Förvara den i kylskåp till nästa dag, gärna under lite press så behåller den formen bättre. FESTDAGEN 3.Skär köttet i skivor och grilla/stek 3–4 minuter på varje sida. Vänd några gånger under grillningen. Pensla på glaze i omgångar mot slutet av grillningen. 8 BUFFÉ 5 • 2 009 FÄNKÅLS-COLESLAW Krämig sallad med senapssting. FÖR 8–10 PERSONER 400 g vitkål 2 fänkål 2 morötter 2 äpplen 4 dl yoghurt av medelhavstyp (10 %) 4 msk dijonsenap salt, nymalen vitpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Strimla vitkålen. Skär fänkålen i tunna skivor/strimlor. Skala och riv morötterna grovt. Skala, kärna ur och riv äpplena grovt. 2.Blanda allt med yoghurt och senap och smaka av med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. SPARRIS MED CAESARDRESSING Dressingen är ljuvlig till grillad sparris. FÖR 8–10 PERSONER 4 buntar grön sparris (à 250 g) 2 vitlöksklyftor 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs 1 dl riven parmesan 6 sardellfiléer i olja 1 msk sherryvinäger (eller viteller rödvinsvinäger) 1 tsk dijonsenap rapsolja salt, nymalen vitpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skär bort den nedre, torra delen på sparrisen. 2.Skala och finhacka vitlöken. Mixa gräddfil, majonnäs, riven parmesanost, halverade sardeller, vitlök, vinäger och dijonsenap med stavmixer eller i en liten matberedare. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar. 3.Gnid in sparrisen med 2 msk olja och grilla/stek den mjuk, 3–6 minuter.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40