Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 Testlagat maj Så tycker vi NAMN: Åke
Nilsson BETYG: 4,8 Caponatan smakade alldeles förträffl igt men kändes som ensamrätt lite enformig att äta sig mätt på. Egentligen tillför russinen så mycket sötma att extra socker är onödigt. Andra gången fick rätten en mer asiatisk smak med sichuanpeppar och ingefära jämte de andra kryddorna. Sockret tog jag bort men tillsatte mango chutney och fi nt hackad rotselleri som gav lite god beska. Åke piffade till den krämiga potatissalladen med lite extra kapris. Mikaela däremot tog bort kaprisen i sillrätten och la i stället till en klick gräddfil. Smaken är delad – och testlagarna sätter helst sin egen touch på rätterna. AV LISELOTTE FORSLIN TEXT LINA WALLENTINSON FOTO ELLINOR HALL NAMN: Mikaela Fredin BETYG: 4,0 Roligt med ett tillbehör som passar till kött och som inte är potatis eller ris. Lätt att laga medan man kan ägna tid åt att steka eller grilla kött. Jag stekte kotletter som jag sedan gratinerade med brieost och oregano. Andra gången tog vi färska tomater i stället för på burk, lite trixigare men gott. Sockret tog jag bort eftersom russinen ger tillräckligt mycket sötma. CAPONATA NAMN: Malin Sollert BETYG: 4,0 Skönt med mat som nästan lagar sig själv! Jag serverade caponatan med couscous och fläskkotletter. Russin och pinjenötter satte piff. Andra gången tog jag bort selleri och la till zucchini, grön sparris och färska champinjoner. Lite sambal gav sting i smaken. Ytterligare en variant som vi ska testa nästa gång är att äta caponatan med tacochips som en tapasrätt. Italiensk klassisk grönsaksröra med lite sötsyrlig smak. Kan serveras som den är med en bit gott bröd, pasta, gryn eller till grillat. FÖR 4 PERSONER 1 gul lök, gärna färsk 2 vitlöksklyftor 1 paprika (ca 250 g) 1 aubergine (ca 250 g) 1 selleristjälk 1 förpackning krossade tomater (500 g) 2 msk balsamvinäger 2 msk russin 1 dl vatten 1 dl gröna oliver 1 msk pinjenötskärnor olivolja socker, salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i 2–3 cm stora bitar. Skär auberginen i cm-stora bitar och sellerin i strimlor. 2.Fräs grönsakerna i ett par minuter i 2 msk olivolja i en stor vid panna. Häll i tomater, vinäger, russin och vatten. Låt det sjuda utan lock i 15–20 minuter på svag värme. Tillsätt oliver. 3.Smaka av med 1/2 tsk salt, 1/2 krm svartpeppar och ev 1 tsk socker. Rosta pinjenötskärnorna i en torr och het stekpanna. Garnera med pinjenötskärnorna. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. BUFFÉ 5 • 2 009 29 Vegetariskt
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40