Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 Italiensk vårbuffé TIPS! Barnvänlig
dessert Markus gräddfilspannacotta kan varieras på en mängd olika sätt. Testa att lägga på olika frukter och bär och smaksätta dem med t ex fläder- eller rabarbersaft, äppelmust eller för dig som gillar när det kittlar till i näsan – med sockerdricka. GRÄDDFILSPANNACOTTA MED MANDELSKORPOR & JORDGUBBAR I VIN SANTO Vin santo är ett sött dessertvin från Toscana. Här smaksätter vinet jordgubbarna ovanpå den krämiga pannacottan som har fått en fräsch touch av gräddfil. FÖR 8–10 PERSONER 6 dl gräddfil 4 dl vispgrädde 3 gelatinblad 1 vaniljstång 2 dl socker 1/2 liter jordgubbar 1 dl vin santo, eller liknande dessertvin ca 8 mandelskorpor myntablad till garnering GÖR SÅ HÄR: 1.Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. 2.Skär ett snitt i vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna. 3.Koka upp grädde med socker och frön i en kastrull. Ta från värmen. 4.Lyft upp gelatinbladen och skaka av dem. Vispa/rör ner dem i gräddblandningen så att de smälter. 5.Låt stå ca 10 minuter. Vispa ner gräddfilen och häll upp i 8–10 portionsglas. 6.Ställ i kylen minst 3 timmar. 7.Ansa och skär jordgubbarna i skivor. Blanda dem med vinet. Låt dra ca 1 timme. 8.Krossa mandelskorporna grovt. 9.Toppa pannacottan med de marinerade jordgubbarna och mandelskorporna precis före servering. Garnera med mynta. VILL DU HA DRYCKESTIPS? NYFIKEN PÅ MARKUS? LÄS MER PÅ WWW.ICA.SE/BUFFÉ BUFFÉ 4 • 2 010 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40