Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 TAGLIOLINI MED CITRON, FETAOST OCH B
ASILIKA »Pastarättens lätta och friska syrliga smak gör den till perfekt sommarmat med ingredienser som ofta finns hemma.« FÖR 4 PERSONER 500 g färsk pasta, gärna tagliolini skal och juice från 1 citron (ca 1/2 dl) 5 msk riven parmesan 200 g fetaost 1 kruka basilika 2 msk rostade pinjenötter olivolja salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av den i ett durkslag, men spara ca 2 msk av kokvattnet i kastrullen. 2.Häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt 4 msk olja, citronskal, juice och parmesanost. 3.Smula ner 3/4 av fetaosten och basilikabladen. Vänd runt ordentligt. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strö över resterande fetaost och pinjenötterna. Servera genast. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost. Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Ersätt fetaost med tofu och välj mjölkfritt hårdostalternativ. Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. »Min kärlek till pasta har sina rötter i min tid som ung kock på Sicilien och Sardinien. När jag återvände till London och öppnade Aubergine 1993 var jag fast besluten att alltid ha med hemlagad pasta på menyn. Varje ung kock som vill ta värvning i vår brigad måste lära sig att bemästra det hantverket.« Gordon Ramsay BUFFÉ 4 • 2 010 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40