Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 STEKT SPARRIS MED PARMESANSTRÖSSEL OC
H RUCOLA Lyxigt tillbehör med kul strössel. Byt sparris mot haricots verts och parmesan mot en lagrad prästost för variation. FÖR 8–10 PERSONER (BUFFÉ) 3 buntar grön sparris (à 250 g) 1 liten baguette, ca 15 cm 1 dl finriven parmesan 2 msk balsamvinäger olivolja flingsalt, svartpeppar rucola till garnering UGNSROSTADE PLOMMONTOMATER MED SARDELLRÖRA Ju längre tid i ugnen, desto mer tomatsmak lockas fram. Markus har valt plommontomater, men vilken sort som helst går bra. FÖR 8–10 PERSONER (BUFFÉ) 12 plommontomater (ca 1 kg) 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 1/2 burk sardeller (ca 40 g) 2 msk rödvinsvinäger 1/2 dl hackad persilja olivolja flingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 125°C. 2.Dela tomaterna på längden och lägg dem i en ugnssäker form. 3.Ringla över 2 msk olivolja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Baka tomaterna i ugnen ca 3 timmar. 4.Skala och finhacka löken. Skala och finriv vitlöken. Blanda lök, vitlök och sardeller med 4 msk olivolja, vinäger och persilja. Krydda med 1 krm peppar. Fördela blandningen på tomaterna vid servering. GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 225°C. Skär brödet i bitar. Mixa bröd, parmesan, 3 msk olivolja och 2 krm peppar i en matberedare. 2.Strö ut blandningen tunt på en bakpappersklädd plåt. Tilllaga mitt i ugnen 3–5 minuter. 3.Skär bort den torra, nedre delen på sparrisen. Stek på hög värme i 1 msk olivolja ca 5 minuter. Lägg på ett fat. 4.Blanda balsamvinäger och 2 msk olivolja. Ringla dressingen över sparrisen. Strö på ostströsslet och lite flingsalt. Garnera med rucola. TIPS! Mångsidiga tomater Gör en enkel tomatsås på överblivna ugnstomater genom att mixa dem och blanda med en burk konserverade tomater. Smaka av med salt, peppar och ev lite torkad oregano. Eller blanda ner tomaterna direkt i en vanlig köttfärssås. 8 BUFFÉ 4 • 2 010
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40